16/12/19

Concert de Nadal. Valsos i Polques amb l’Orquestra Terres de Marca, al TEATRE PLAZA. Dissabte 21 de desembre. 21 h.



L’Orquestra Terres de Marca és una orquestra professional creada l’any 2010 per la compositora Concepció Ramió, a redós de l’entitat Contrapunt, de la comarca de l’Anoia, integrada per joves músics d’arreu de les comarques interiors de Catalunya amb sòlida formació i experiència. Ens ofereix un repertori de gran gala que reuneix la tradició vienesa de valsos i polques, reinstaurada i estesa arreu a través de les televisions de tot el món des de 1939 i que en els darrers vint anys s’ha introduït amb vigor a moltes poblacions del nostre país, combinada amb repertoris nadalencs ben entranyables i de gran vàlua.

Així podrem assaborir la clàssica música d’etiqueta tot recorrent el nostre continent de Llevant a Ponent, amb els autors clàssics més propers i amb músiques de gran qualitat popularitzades, a través dels camins i marges del vals i la dansa a l’Europa dels darrers segles, des dels Strauss vienesos a la Rússia de Tchaikowsky passant per la Bohèmia de Dvorak per finalment retornar a Occident i poder acaronar els aires més dolços i familiars.

L’orquestra Terres de Marca ha estat dirigida per diversos mestres dels quals destaquem els igualadins de talla internacional Josep Miquel Mindán o Daniel Mestre. Aquesta vegada oferim la gran gala sota la direcció d’Irene Delgado, una de les grans promeses dins la panoràmica de la direcció en el nostre país. És andalusa d’origen (Algeciras 1990) i catalana d’adopció des que el 2009 es va traslladar a Barcelona a fi i efecte de prosseguir els seus estudis; graduada en direcció orquestral a l’ESMUC amb les millors qualificacions i guardonada en diversos concursos internacionals, ha estat directora de l’Orfeó Badaloní, de la Banda de Cerdanyola del Vallès, del Cor de Cambra Tornaveu, i del Cor i Orquestra Baetulo. Actualment resideix a Viena on ha estat assistent a la Wiener Kammeroper, ha dirigit l'Orchestra Filarmonica di Catania i té en projecte la col·laboració amb el Coro Lirico Siciliano.

Duració: 90 min Idioma: instrumental Preu entrada: 12 €
Venda d’entrades:
- OAC (Ajuntament de Castelldefels) www.ticketea.com (24 hores)
- A les taquilles del Teatre Plaza (una hora abans de l’inici de l’espectacle)

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario