30/3/20

La Generalitat confirma 101 casos de contagis pel coronavirus a Castelldefels


El nombre de contagis a Castelldefels
és sensiblement inferior al dels municipis 
de l'entorn i de l'àmbit metropolità


Pel que fa al nombre de víctimes del Covid-19 
només hi ha confirmada la mort d'una persona 


La Generalitat, a través de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS), ha confirmat  que hi ha 101 persones contagiades per coronavirus a Castelldefels. D'aquesta manera, i per primera vegada des que va començar aquesta emergència sanitària es disposen de dades fiables sobre la situació epidemiològica en relació a l'afectació del Covid-19 a la ciutat.

Tanmateix, pel que fa al nombre de víctimes, a dia d'avui només hi ha confirmada la mort d'una persona Castelldefels com a conseqüència del Covid-19. Es tracta d'una persona gran que presentava patologies prèvies. Des de Protecció Civil, que està treballant en primera línia, s'ha fet una estimació d'unes 8 o 10 víctimes, però convé remarcar que no són dades confirmades.

El nombre de contagis a Castelldefels és sensiblement inferior 
al dels municipis de l'entorn i de l'àmbit metropolità.
Segons indiquen els analistes, això obeeix a les especificitats de la nostra ciutat: una economia basada en els serveis i no en la indústria (amb menys desplaçaments per motius de feina), i àmplies zones de municipi amb poca densitat de població (que redueix el contacte social).

Des que va començar la crisi sanitària, l'Ajuntament ha mantingut la postura d'oferir les dades sobre l'afectació de la pandèmia a Castelldefels quan fossin oficials. Aquesta decisió és fruït de l'exercici de la responsabilitat, per tal de no alimentar especulacions i rumors i perquè la ciutadania tingués la certesa que la informació que se l'ofereix és rigorosa i veraç.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario