2/4/20

Consells per anar a fer la compra d'aliments

La Conselleria de Salut ha elaborat una sèrie de recomanacions per anar a fer la compra habitual al supermercat

• Destaquen qüestions com portar una bossa o carretó propi, 
tocar el mínim possible tots els aliments o fer servir guants 
d'un sol ús per agafar els aliments

La Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya allarga a la compra diària les indicacions de salut i seguretat que ja s'apliquen en altres aspectes del dia a dia en aquest període de confinament. Des de Salut han elaborat una llista amb diversos consells per a sortir a adquirir aliments amb algunes de les principals mesures que la ciutadania hauria d'aplicar quan hi vagi.

· Salut demana a la ciutadania que eviti sortir si presenta símptomes respiratoris o febre, casos en què insta a la persona en qüestió que demani a algú que li faci la compra i hi eviti tot contacte. La conselleria recorda, a més, que només ha de sortir una persona a fer la compra, i les persones vulnerables haurien de quedar-se a casa. Salut recomana sortir només quan sigui necessari i planificar bé la compra per reduir les visites als establiments alimentaris.

· També aconsella portar a mà un desinfectant alcohòlic per mans i fer-lo servir sovint durant la sortida a comprar aliments. Salut demana també als ciutadans que portin la seva pròpia bossa o carretó de la compra i desinfectin amb freqüència les zones de contacte amb les mans, com les nanses o les zones de tancament.

· Aquest protocol de desinfecció és aplicable també si s'agafa un carro o cistell del supermercat. La conselleria demana que els ciutadans facin servir guants d'un sol ús per agafar els aliments, i que els toquin el menys possible, fins i tot els envasats.

· Salut exigeix també que només agafin un aliment si el compraran, i que no tornin a deixar a la prestatgeria quelcom que ja hem tocat. El document elaborat pel govern recomana també anar amb compte amb tot allò que es toqui — pantalles de màquines de pagament, botons d'ascensors, diners, teclats, manetes de portes o expositors — i desinfectar-se les mans sempre que faci falta.

· Tot i això, recorden, al tornar a casa cal rentar-se les mans amb aigua i sabó, i fins i tot rentar els envasos o eliminar els embalatges exteriors d'alguns aliments. També comunica mesures excepcionals de neteja de fruites i verdures, tot recomanant afegir unes gotes de lleixiu a l'aigua quan es rentin.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario