27/5/20

Nous ajuts al lloguer per a persones amb dificultats econòmiques per la Covid-19

 

- La Generalitat de Catalunya ha convocat una línia d'ajuts al lloguer de l'habitatge habitual de 14,5 milions d'euros. 

- Hi poden optar les persones que siguin a l'atur, que hagin patit un ERTO o una retallada de sou a causa de la pandèmia, o tenir un màxim de renda familiar i un lloguer no superior a 900 euros.

- Castelldefels, n'informa l'Oficina Local d'Habitatge

L'administració ha posat a disposició de la població ajuts a fons perdut per fer front al pagament del lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats, a qui el cost de l'habitatge pot situar en risc d'exclusió social residencial. A Castelldefels, les persones que vulguin optar a aquests ajuts, poden posar-se en contacte amb l'Oficina Local d'Habitatge, que els assessorarà en la realització del tràmit.
La subvenció, que es pot sol·licitar des d'aquest dimarts 19 de maig, s'adreça a famílies arrendatàries que estiguin en situació d'atur, expedient temporal de regulació d'ocupació (ERTO) o que hagin vist reduïda la seva jornada de treball de manera que els suposi una pèrdua d'ingressos.
L'ajut que es concedirà serà directe i s'haurà de destinar o bé a pagar la quota mensual del lloguer o bé a cancel·lar els microcrèdits que la família hagi demanat. Cal recordar que els microcrèdits de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) són uns ajuts transitoris de finançament oberts per l'Estat també en el marc de les mesures per fer front a les conseqüències econòmiques del coronavirus.
Aquest ajut que ara convoca la Generalitat es pot concedir per un màxim de 6 mensualitats de la renda de lloguer, des d'abril a setembre de l'any 2020, i per un import màxim mensual que varia segons la ubicació de l'habitatge. A Castelldefels, que forma part de l'àrea metropolitana, els ajuts poden arribar als 750 euros, i el podran demanar aquelles persones que paguin un lloguer de 900€ com a màxim.

A Castelldefels
L' Oficina Local d'Habitatge de Castelldefels fa dies que informa sobre aquests ajuts tant telefònicament com via mail. L'OLH és en en contacte permanent amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, organisme que ha format específicament el personal de Castelldefels, per videoconferència, sobre els mecanismes de sol·licitud d'aquests ajuts.
En aquesta direcció, l'OLH de Castelldefels comunicava fa uns dies a l'Agència de l'Habitatge la seva disponibilitat per gestionar aquest ajut extraordinari col·laborant en la informació, la valoració i resolució de les sol·licituds que es presentin, ja que, a més, coincidirà amb la gestió d'altres ajudes ordinàries que l'oficina local contribueix a gestionar.
Aquest suport es dona, en aquesta fase del desconfinament, via telefònica (tel. 93 664 69 90, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h) i telemàtica, i passarà a ser també presencial quan es recuperi l'atenció al púbic, que de moment resta cancel·lada a causa de la pandèmia.
Sol·licitud exclusivament telemàtica
La sol·licitud únicament es pot fer de manera telemàtica directament al portal de tràmits de la Generalitat, que deriva les sol·licitud de la ciutadania de Castelldefels perquè l'oficina local s'encarregui de fer la valoració i gestió de tota la documentació que s'ha de presentar.
Per aquest motiu, l'Oficina Local d'Habitatge envia a qui ho demani un tutorial sobre com obtenir els ajuts. L'OLH subratlla que és important que es difonguin entre la població aquests enllaços:
 
·         On i com fer el tràmit per presentar la sol·licitud i optar a aquest ajut extraordinari
 
·         Com es pot obtenir el IDCAT mòbil, que és la eina més senzilla per fer tràmits electrònics si no es disposa de certificat digital o DNI electrònic

Concessió per ordre d'entrada
Es tracta d'ajuts finalistes que es concediran per ordre d'entrada de les sol·licituds al registre corresponent, acompanyades de la documentació completa, fins a exhaurir el pressupost.
Per accedir a aquests ajuts cal que la persona sol·licitant sigui titular d'un contracte de lloguer, que l'habitatge constitueixi el seu domicili habitual i que, a causa del covid-19, estigui en una situació sobrevinguda de vulnerabilitat econòmica que pugui acreditar.
Pel que fa als ingressos, els requisits per rebre aquesta subvenció són que el conjunt dels ingressos dels membres de la unitat familiar, en el mes anterior a la sol·licitud de l'ajut, no siguin superiors a 1.613,52 euros mensuals.

+INFO I CONTACTES:
·         Agència de l'Habitatge de Catalunya: telèfon específic de suport ciutadà -- 900 922 841 (de 9 a 14 hores)
 
·         Oficina Local d'Habitatge de Castelldefels: telèfon 93 664 69 90 (de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores). Correu electrònic: bustia@olhcastelldefels.com



www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario