14/10/20

El govern tanca els bars i restaurants i limita les activitats comercials

El govern ha aprovat un paquet de mesures –inicialment amb una durada de quinze dies— per intentar contenir l’augment de contagis per la covid-19. La principal mesura és el tancament de bars i restaurants, que podran continuar cuinant menjar per emportar. Una mesura que també aplica Andorra per intentar contenir la segona onada.

Així mateix, el govern recomana a les empreses que facin teletreball sempre que sigui possible. En cas contrari, demana que s’evitin aglomeracions als llocs de treball i es facin entrades i sortides de manera esglaonada. El transport públic mantindrà el 100% de l’oferta.

Altres restriccions dictades pel govern són la suspensió de tota activitat comercial que comporti contacte físic, excepte les perruqueries. A més a més, es limita al 30% la cabuda als comerços de més de 400 metres quadrats i a les grans superfícies.

S’aplicaran restriccions similars als cinemes, teatre i llocs de culte, on la cabuda es limitarà al 50%. Pel que fa als gimnasos, la cabuda també serà del 50%, però caldrà cita per anar-hi. Finalment, se suspenen completament les festes, congressos i fires.

Així mateix, el govern manté la restricció de les trobades socials a 6 persones. Dit això, en les reunions a l’aire lliure, estarà prohibit menjar i beure. Els parcs, els jardins i les sales de jocs romandran tancats a partir de les vuit del vespre.

Es suspenen totes les competicions esportives d’àmbit territorial. S’ajornaran dues setmanes les competicions federades, escolars o privades de qualsevol categoria d’àmbit català.

La intenció de l’executiu és que les mesures entrin en vigor aquest divendres, però caldrà prèviament rebin l’aval judicial. 


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario