19/10/20

El Gremi d'Hostaleria s'oposa al tancament de bars i restaurants, i reclama "ajuts directes"

L'entitat gremial de Castelldefels considera que comportarà "pèrdues irreparables per al sector", i reclama de l'administració "ajuts directes, el rescat del sector"

El Gremi d'Hostaleria de Castelldefels i el Baix Llobregat ha difós un comunicat en què s'oposa "fermament" al tancament d'activitat per espai de 15 dies decretat per les autoritats sanitàries catalanes per mirar de frenar els contagis en la segona onada de la pandèmia global de Covid-19.

Aquesta entitat gremial que presideix Manuel Ángel Ortiz Chumillas manté que "la restauració no és la causa dels contagis", i denuncia que el Govern "no ha escoltat les propostes del sector", en una decisió que qualifica de "fets consumats que se'ns presenten sense possibilitat de modificació".

El Gremi reclama que "les mesures compensatòries anunciades pel Govern s'implementin de manera urgent, com s'està fent en altres països del nostre entorn". Pel que fa a aquests ajuts, asseguren que "no volem línies de finançament, no volem més endeutament; volem ajuts directes, el rescat del sector, tal i com estem demanant des de finals de juny a través de PIMEC Turisme".

Agilitat en la tramitació dels ERTO

Pel que fa a la tramitació dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que "el sector haurà de demanar amb aquesta resolució", l'ens empresarial demana que "s'implementin les mesures necessàries per tal que no es repeteixin els problemes succeïts al mes de març, i que faci les gestions necessàries amb el SEPE [sigles del Servicio Público de Empleo Estatal] per tal que els treballadors cobrin les seves prestacions des del primer dia".

Assegura el Gremi que "els focus de contagi no s'estan produint principalment en l'àmbit laboral o empresarial", i demana "que s'estableixin altres mesures i campenyes de conscienciació entre la ciutadania per disminuir l'activitat social, que és on veritablement s'està ocasionant la transmissió del virus".

El comunicat conclou que, "des del primer moment, el sector de la restauració i l'hostaleria ha estat qui més mesures ha pres per poder donar tranquil·litat als clients i usuaris dels seus serveis".

Suport municipal al "teixit econòmic"

Per la seva banda, el govern municipal de Castelldefels ha expressat “el nostre recolzament al teixit econòmic i social de la nostra ciutat”. El Govern ha emès una nota en què assenyala que, “en aquests moments on es demana novament a la ciutadania un esforç col·lectiu” per frenar l'expansió de la Covid-19, manifesta que “cercarem totes les vies possibles per seguir al costat de tots els nostres veïns i veïnes, comerciants, restauració, empreses culturals i esportives”.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario