27/10/11

Roig advoca en les Trobades Gastronòmiques per la cuina tradicional amb pinzellades avantguardistes



El plat fort de les Trobades era la celebració de sengles conferències a càrrec de la prestigiosa xef Cristina Roig, i del xef David Caballero, professor de l'Escola d'Hostaleria de Castelldefels
Coincidint amb la celebració del seu centenari, l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (ESAB) va acollir el passat 24 d'octubre al seu auditori la vuitena edició de les “Trobades Gastronòmiques” que organitza el Gremi d'Hostaleria de Castelldefels, amb el suport de l'Ajuntament de Castelldefels.
El plat fort de les Trobades era la celebració de sengles conferències a càrrec de la prestigiosa xef Cristina Roig, de l'Hotel Golf-Spa Can Rafel, assessora gastronòmica del Parc Agrari; i del xef David Caballero, professor de l'Escola d'Hostaleria de Castelldefels.
Roig va defensar que la cuina avantguardista no pot substituir la cuina tradicional sino venir a millorar-la i complementar-la. Com a assessora del Parc Agrari del Baix Llobregat va exposar també la importància de consumir els productes que ens són més propers tant per la seva qualitat com per la nostra economia. Caballero, per la seva banda, va explicar tota la oferta formativa de l'Escola d'Hostaleria de Castelldefels, que combina la formació com a cuiner amb assignatures de gestió, idiomes i orientació laboral.
L'acte va comptar a més amb la participació de l'alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, la regidora de Turisme, Margaret Manzano, el president del Gremi d'Hostaleria, Manuel Ángel Ortiz, i la directora de l'ESAB, Lourdes Reig.
Manuel Reyes va agrair “la implicació del sector hostaler de la ciutat, Gremi, Escola d'Hostaleria i restauradors”, i va valorar la seva importància "perquè fan de Castelldefels un referent gastronòmic a nivell internacional". D'altra banda, va destacar la idoneïtat de celebrar aquest tipus de Trobades que “serveixen d'una banda per compartir la formació i el coneixement per innovar perquè els nostres plats tinguin un major atractiu, i d'altra, per potenciar la utilització de la matèria prima de la nostra terra, un fet molt important i diferenciador, i aquí al Baix Llobregat tenim molt bons aliments per al gaudi dels nostres comensals”.
La regidora Manzano va expressar, per una banda, la voluntat de treballar conjuntament amb l'Escola d'Agricultura, i es va mostrar segura de "poder generar moltes sinergies i dur a terme nombroses iniciatives conjuntes ja que un dels eixos principals de la ciutat és la gastronomia, dotant aquest treball d'un caràcter i identitat especial, i aconseguir que l'Escola sigui un component més en el desenvolupament de la ciutat". De la mateixa manera va voler expressar i traslladar tot el suport de l'Ajuntament en vers al Gremi d'Hostaleria.
Ortiz va valorar com a "molt positiu el funcionament aquest any tant de la Ruta de la Tapa com del Passaport Gastronòmic Gourmet, dues iniciatives que amb esforç i dedicació han servit per dinamitzar y potenciar la restauració local, especialment dels establiments participants".



www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario