27/12/11

El Grup municipal Socialista demana a l’Alcalde que "deixi d’estar desaparegut".

En un comunicat de Premsa, el Grup Municipal Socialista (GMS) a l’Ajuntament de Castelldefels,  fa una valoració del ple del dia 22 de desembre de 2011

Oposició al canvi de nom per a la nova biblioteca
El portaveu del grup municipal Socialista a l’Ajuntament de Castelldefels, Joan Sau, ha assegurat que la decisió del govern municipal de no mantenir el nom de Ramon Fernández Jurado para la nova biblioteca, que entrarà en servei en les pròximes setmanes substituïnt les actuals instal·lacions, posa de manifest la voluntat de “passar comptes amb la història i amb les persones que, en definitiva, son les que la protagonitzen”. Sau ha assenyalat que el decret de l’alcalde “té un regust ranci, un regust al qual, malauradament, l’equip de govern del PP i CiU ja ens comença a tenir molt acostumats”.

Ramon Fernández Jurado és el nom que té l’actual biblioteca, que deixarà de prestar servei en el moment que entri en funcionament el nou equipament. Aques edifici -les obres del qual van acabar-se la passada primavera- van ser dirigides per l’’Area Metropolitana de Barcelona, l’administració a la qual l’equip de govern vol atribuir ara la decisió del canvi de nom “però no enganyen a ningú, perquè tothom sap que l’AMB no té competències per posar noms als equipaments dels municipis”, ha assenyalat Sau.


L’equip de govern desestima les alegacions presentades pel Grup Municipal Socialista a les ordenances fiscals
L’equip de govern de l’Ajuntament de Castelldefels ha desestimat les alegacions que el Grup Municipal Socialista va presentar a les ordenances fiscals de 2012. Considerem que no s’ha volgut fer cap pas per part de l’equip de govern del PP i CiU per ser atrevits i buscar aquelles fòrmules que d’alguna manera haguessin propiciat que la rebaixa de l’IAE beneficiés d’una manera clara i directa al col·lectiu de gent aturada de Castelldefels; que les entitats locals poguessin seguir participant en les fires de la ciutat o llogar el teatre sense que això els hi representés un cost sobreafegit; o que apropar progressivament les nostres ordenances a la directiva europea de serveis no signifiqués, de cop, increments de fins el 71,84%.

Altres temes
Per últim, s’ha interpel·lat al govern de la ciutat del PP-CiU pels següents motius:

a)      Mostrar el nostre rebuig a la decisió presa per l’equip de govern de rescindir un gran nombre de contractes de treball que poden arribar a afectar fins a 46 persones durant els dos propers mesos. L’alcalde de Castelldefels s’ha mostrat amb aquesta decisió com un alumne avantatjat de la CEOE quan aquesta demana de manera insistent en els darrers mesos acomiadar personal del sector públic. Demanem a l’equip de govern que reconsideri la decisió presa i, sobretot, que sigui capaç de discutir-ho i acordar-ho amb la representació sindical, i no de la manera unilateral com s’ha fet.

b)      Posar de manifest un cop més el suport del GMS a la treballadora afectada per l’episodi de violència verbal, insults i amenaces contra ella per part d’un regidor de CiU de l’equip de govern, tal i com s’assenyala al manifest que han signat 182 treballadors municipals i que, fins i tot, va fer necessària la presència de la policia local. En definitiva, i al nostre entendre, una clara i flagrant conculcació dels drets dels treballadors que ens ha portat a exigir la dimissió o el cessament de l’esmentat regidor, i no simplement el trasllat de regidoria com s’ha fet. Vam demanar també que l’alcalde deixi d’estar desaparegut i es posi a liderar, d’una vegada per totes, la solució del conflicte.

c)      Manifestar la nostra disconformitat amb la paràlisi que viu l’Ajuntament i que ha comportat que per primera vegada els pressupostos no s’aprovin dins de l’exercici i, ni tant sols, se sap quan es farà, amb la qual cosa l’Ajuntament, en moments tant complicats com aquests, haurà de començar l’any amb els pressupostos de l’any passat prorrogats.


Castelldefels, 27 de desembre de 2011


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario