22/6/12

La platja de Castelldefels es converteix en un destí privilegiat per al kitesurf




L’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, ha declarat que “Castelldefels és pionera en la creació d'aquesta zona de kitesurf a la platja i això posicionarà a la ciutat com a referent dintre del sector del turisme esportiu”.

Avui s'ha publicat en el BOE la derogació de la llei que impedia la pràctica del ‘kitesurf' a la província de Barcelona durant els mesos d'estiu. A Castelldefels, que ha liderat les gestions que han conduït a aquesta derogació, aquest esport es podrà practicar a la zona delimitada davant del passeig Marítim, entre els carrers 9 i 11.

L'Ajuntament de Castelldefels ha estat treballant perquè, a partir de mitjans de juliol, entri en funcionament a la platja de la població la primera zona de kitesurf regulada de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, on es podrà practicar aquest esport entre els mesos de juny i setembre. Aquesta zona, a més, anirà acompanyada d'un espai d'equipaments per a la pràctica de la modalitat beach de diferents disciplines esportives.

Avui han començat els primers treballs a l'alçada del carrer 9 per instal·lar una passarel·la que coincidirà amb un canal abalisat, a l'aigua, on es podrà practicar kitesurf durant els mesos d'estiu. També s'acotarà la zona de la sorra amb una tanca de plàstic molt visible i amb cartells de senyalització. Per practicar el surf d'estel caldrà que la força del vent superi els 15 nusos. Tots els practicants hauran d'estar identificats amb un dorsal, inscrits i en possessió d'una assegurança. Únicament es permetrà en aquests mesos la navegació dels kiters amb un cert nivell de perícia.

Els caps de setmana la pràctica del kitesurf serà només permesa a partir de les 15 hores, per respectar els banyistes. Tampoc hi haurà escola de kitesurf durant l'estiu. La finalitat de totes aquestes mesures és posar per davant de tot la seguretat dels banyistes.

L’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, ha declarat que “Castelldefels és pionera en la creació d'aquesta zona de kitesurf a la platja i això posicionarà a la ciutat com a referent en el món dels esports de platja, i dintre del sector del turisme esportiu. La pràctica del kitesurf durant  l’estiu a la ciutat farà encara més atractiva la visita a Castelldefels”. La primera tinenta d'alcalde i regidora d'Esports, Anna Pérez, ha expressat la seva satisfacció pel fet que "el lideratge que ha mostrat
Castelldefels en aconseguir que el 'kitesurf' estigui permès i sigui regulat a la nostra platja ha donat fruits".

Al costat del canal d'entrada i sortida de kiters, i dintre de la zona de sorra, s'instal·laran un nucli de generació d'activitats esportives a la zona. 


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario