31/1/13

L’Audiència de Barcelona absol el doctor Morín i el seu equip d'una vuitantena d’avortaments

El doctor Carlos Morín i la seva dona, entrant l'Audiencia

Segons la sentència, les intervencions voluntàries de l’embaràs 
es van dur a terme amb el consentiment i sota petició expressa de les dones embarassades i, en cas de les menors, dels seus representants. A més, es van realitzar en centres homologats i ateses per personal titular
 
LAURA DÍAZ-ROIG, al diari ARA
L’Audiència de Barcelona ha absolt el doctor Carlos Morín i els altres deu membres del seu equip, processats per haver realitzat més d’un centenar d'avortaments suposadament il·legals.
Segons la sentència, feta pública avui, les intervencions voluntàries de l’embaràs es van dur a terme amb el consentiment i sota petició expressa de les dones embarassades i, en cas de les menors, dels seus representants. A més, es van realitzar en centres homologats i ateses per personal titular.
També els absol del delicte d’associació il·lícita perquè no considera que el grup es constituís amb la finalitat de cometre delictes. Sobre el delicte de falsedat, l’alt tribunal creu que en els documents oficials aportats a la causa no queda provat i que, la resta, són d’ambit privat.
La fiscalia demanava una pena de 275 anys de presó contra el doctor Morín per practicar avortaments "al marge de la llei", per associació il·lícita i per falsedat documental. Segons l’acusació, existia un entramat que va fer "molts diners" fent avortar dones que no estaven entre els supòsits legals.
A banda del doctor Morín, el ministeri públic també acusava de practicar interrupcions il·legals de l'embaràs, associació il·lícita i falsedat documental María Luisa D. S. –a 57 dones–, Esther S. R. –a 18 dones–, Fernando Javier C. V. –a 19 dones– i Pascual Javier R. M. –a 65 dones.
No demana acusació per delicte de falsedat documental però sí per fer avortaments il·legals i per associació il·lícita a María Virtudes S. V. –a 19 dones–, a Pedro Juan L. A. –a 11 dones–, a Dimas Arwin C. O. –a 15 dones–, a Antonio R. R. –a 11 dones–, a Ramon T. H. –a 29 dones– i a Agustín C. F. –a 32 dones.

No hay comentarios:

Publicar un comentario