28/2/13

Protecció Civil demana precaució pel temporal que afectarà el país aquest dijous i divendres



Avui dijous i demà divendres una forta llevantada afectarà tot el país i provocarà nombroses afectacions. La forta borrasca complicarà molt el temps i deixarà neu, vent, temporal marítim i precipitacions que podrien deixar més de 100 litres en algunes comarques del litoral i prelitoral. Des de Protecció Civil s'ha demanat precaució davant la severitat del temporal.
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat aquest dimecres la fase d'alerta del pla especial. Les pluges poden provocar acumulacions de més de 100 l/m2 en 24 hores. El litoral també es veurà afectat pel fort onatge, que pot superar els 2,5 m.
L'episodi meteorològic advers també portarà fort vent, especialment a cotes altes, i neu, que dijous començarà a cotes mitjanes als dos extrems del país, i anirà pujant de cota. Fins i tot es poden acumular gruixos importants al Pirineu Oriental.
Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució allà on el fenomen demostri virulència: cal no acostar-se a espigons, esculleres, passejos marítims ni baixar a les platges o cales.
Pluges sostingudes
Amb el pas de les hores, les pluges acabaran afectant tota la zona litoral i prelitoral. La previsió és de pluges sostingudes, que puntualment poden ser intenses amb tempestes locals. Es podrà superar el llindar del 100 l/m2 acumulats en 24 hores, especialment a les Terres de l'Ebre aquest dijous.
L'episodi de pluja es mantindrà fins demà divendres, quan a partir del migdia s'anirà reduint cap al terç nord-est. Divendres es poden superar els 100 l/m2 en 24 hores a les comarques de Girona, Osona i el Vallès Oriental.

No hay comentarios:

Publicar un comentario