1/3/13

PP, CiU i AVVIC rebutgen que l’Ajuntament actuï per evitar desnonaments a Castelldefels

Nota de Premsa que ens fa arribar el PSC-Castelldefels 

L’equip de govern municipal evita que prosperi la proposta impulsada pel PSC que demanava, entre altres mesures, que l’Ajuntament deixés d’operar amb les entitats bancàries que promoguin desnonaments i que la Policia Local no en donés suport

El govern municipal de Castelldefels (format pel PP, CiU i AVVIC) va evitar ahir en el ple que prosperés la moció impulsada pel PSC que incloïa un paquet de mesures de suport a les persones i famílies amenaçades amb perdre casa seva i evitar els desnonaments. Amb la negativa de l’equip de govern, “es posa de manifest, una vegada més, qui està a favor del dret a l’habitatge i qui no ho està”, ha assegurat el portaveu del Grup Socialista, Joan Sau.

La proposta, que comptava amb el suport d’ICV-EUiA, demanava que l’Ajuntament no operés amb aquelles entitats bancàries que promoguin desnonaments de la residència habitual de persones empadronades en el municipi i que la Policia Local, sense contravenir la llei, deixés de prestar suport en aquestes actuacions. Així mateix, el text sol·licitava demanar al jutge degà del partit judicial que atengués favorablement els escrits de suspensió presentats pels afectats i suspengués qualsevol acte de desnonament mentre no s’hagi verificat el caràcter abusiu d’una clàusula contractual que vulnera una directiva europea.

També es demanava la creació d’un Servei de Mediació Hipotecària dins l’Oficina Local d’Habitatge que assessori a les famílies que no poden fer front al pagament de la seva hipoteca i, alhora, intercedeixi entre aquestes i les entitats bancàries, amb la finalitat de trobar fórmules que evitin la pèrdua de la llar familiar.

El PSC va impulsar la moció per tal de reafirmar “el nostre compromís amb el dret a l’habitatge que aquests dies ha tingut els seus fruïts amb el sorteig de 135 habitatges de lloguer assequible per a joves i gent gran que van iniciar quan estàvem al govern municipal”, assegura Sau.

El portaveu Socialista també ha lamentat el “tic autoritari” que l’alcalde del PP va mostrar en intentar evitar que prengués la paraula per explicar el sentit del seu vot.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario