31/5/13

El govern britànic recomana invertir a Catalunya


El Regne Unit desmenteix el discurs de la por 
i recorda que el principat des del 2007 
ha atret 529 milions d’euros de multinacionals

El Regne Unit considera Catalunya com una bona terra on fer-hi inversions. El govern britànic ha penjat a la seva pàgina web un article titulat “Fes un cop d’ull a Catalunya” en el qual posa en relleu totes les bones oportunitats que oferim els catalans a les empreses estrangeres.

L’executiu informa a les empreses autòctones que Catalunya l’any passat ja va atreure de fora 146 milions d’euros i 529 milions des del 2007. També cita altres xifres per destacar el potencial econòmic, industrial i empresarial de Catalunya. Per exemple, explica que els catalans disposem de 9 parcs científics, 12 universitats, 400 centres de recerca, 200 hospitals i 3.349 empreses TIC.

L’article remarca que la Generalitat aplica polítiques actives per promoure la innovació i assegura que aquí s’inverteix el 21% de la inversió espanyola en investigació i es concentra el 33,7% de les patents. De tots els sectors, el govern anglès destaca especialment el camp de la biotecnologia, a la qual actualment s’hi dediquen 350 empreses. 
I  recorda que a Barcelona se celebra el Mobile World Congres fins el 2018 i tenim el Sincrotró, la qual cosa converteix Catalunya “en un dels llocs més estratègics al sud d'Europa per a les activitats de recerca i desenvolupament”, segons els mateixos anglesos. 


Finalment també tenen en compte que més enllà de les noves tecnologies Catalunya és encara una zona amb forta tradició industrial. Posen com a exemple com a empreses residents a Catalunya i de prestigi internacional, Abertis, Agbar o ITER. I, fins i tot, citen MediaPro, el productor de les pel•lícules de Woody Allen, com a mitjà influent.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario