30/5/13

Militars espanyols armats a Collserola


L'Ajuntament de Barcelona assegura no 
tenir constància d’aquests moviments al parc

Un veí de Les Planes ha gravat unes imatges on es poden veure clarament un parell de militars de l’exèrcit espanyol armats a la serra de Collserola. El veí denuncia a més que no és la primera vegada que passa i que en alguns casos els militars han arribat als voltants de l’Escola Els Xiprers.

En les imatges, emeses per BTV, es pot veure un primer militar (tot i que el ministeri de Defensa encara no ho ha confirmat) que està amb el cos a terra sostenint el que sembla una arma. Més al fons, darrere d’un arbre, es pot veure un altre soldat que sembla que també duu una arma.

L’any passat la normativa va canviar i l’assemblea general del consorci del parc va aprovar un acord en el qual rebutjava les pràctiques de l’exèrcit espanyol amb armament dins els límits de la serra de Collserola. El consorci aconsellava aleshores a l’exèrcit que deixés l’armament a la caserna i limités l’ús del parc a fer-hi caminades. Aquesta norma és la que ara podria haver-se incomplert.

L’Ajuntament de Barcelona ha reconegut però que l’exèrcit espanyol té permís per fer marxes fins i tot amb armament, tot i que el regidor de Sarrià-Sant Gervasi Joan Puigdollers ha explicat que el Consistori havia demanat al responsable de la Caserna del Bruc “que no es fessin maniobres militars amb armes a Collserola, però no hi ha cap normal legal que pugui obligar a que no es facin”. A més, el Govern municipal ha assegurat no tenir constància d’aquests moviments al parc.


No hay comentarios:

Publicar un comentario