10/2/14

Mor als 56 anys la periodista Cuca Mascort


Era regidora a l’Ajuntament de Girona, havia treballat a diversos mitjans de comunicació a Barcelona i havia fundat la revista 'Top Girona' el 2001

La periodista i regidora del PPC a l'Ajuntament de Girona, Cuca Mascort, ha mort aquest diumenge a causa d'un càncer. Amb 56 anys, Mascort havia treballat a diversos mitjans i des del 2001 era la directora de la revista 'Top Girona', que ella mateixa havia fundat. El 2011 va fer el salt a la política i va ser número 2 a la candidatura del PPC a Girona. Des de llavors era regidora pels populars, consellera portaveu del partit al Consell Comarcal del Gironès i membre del comitè executiu del PPC des del 2012. Mascort va ser diagnosticada de càncer a finals del 2013 i, poques setmanes després, ha mort a l'Hospital Josep Trueta de Girona.
El càncer li havien detectat a finals d'any i ja l'havia obligat a abandonar bona part de les seves responsabilitats. En els darrers dos plens no va poder ocupar la seva cadira a causa del fort tractament que estava rebent.
Llarga trajectòria
Nascuda a Barcelona el 15 de setembre del 1957, era llicenciada en ciències de la informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Durant la seva trajectòria com a periodista havia treballat a diversos mitjans com Europa Press, 'El Correu Català', 'Avui', 'El País' o 'Abc', i va ser cap de comunicació d'Antena3 TV a Catalunya.
Des del 2001 va emprendre el projecte personal de tirar endavant una revista dedicada al sector del turisme i l'hostaleria, el 'Top Girona', que ella mateixa dirigia.
El 2011 va fer el salt a la política i va entrar a formar part de la llista dels populars a Girona, de la mà de la portaveu Concepció Veray. En aquelles eleccions, el PPC va passar de dos a tres regidors i, per tant, Mascort es va convertir en regidora al plenari de la capital.
Va ser vicepresidenta del Consell Comarcal del Gironès des de l'abril del 2012 fins al febrer del 2013, i actualment era consellera portaveu del PPC. Des del desembre del 2011 era coordinadora de formació del PPC a Girona, secretària de Turisme i coordinadora de la Fundació Col·labora del PPC des de l'octubre del 2011, i membre del comitè executiu del PPC des de l'any 2012.


Encara que en comptades ocasions  i d’axó fa molts anys vaig tenir ocasió de treballar, com a periodista, al costat de Cuca Mascort. La recordo com a una gran professional i varem tenir una relació molt cordial quan es va escaure. Amb molt de sentiment i en la distancia del temps, la recordo i em sap molt de greu el seu traspàs. Calen més professionals com ella. (Joan Capell, periodista i director de La Prensa de Castelldefels).
www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario