7/1/15

Amadeu Altafaj serà representant permanent de Catalunya en la UE



El nou alt càrrec va ser portaveu 
i cap adjunt del gabinet de l'anterior
 vicepresident econòmic de la Comissió Europea

El Govern ha triat nou representant permanent de Catalunya davant la Unió Europea. Segons ha publicat aquest dimecres el diari ARA i ha confirmat el 'conseller' d'empresa, Felip Puig, l'Executiu de CiU va aprovar el passat 23 de desembre crear aquest nou càrrec i triar a Altafaj per ocupar-ho. La designació oficial serà imminent.
Segons ha explicat Puig, el portaveu i 'conseller' de Presidència, Francesc Homs, va traslladar a la resta del Govern aquesta decisió en l'última reunió del Consell Executiu. Amb aquest nou càrrec, el Govern eleva el grau de representació política a Brussel·les.
Altafaj tindrà rang de director general i assumirà també la direcció de la delegació del Govern davant la UE. Puig ha opinat que és una "grandíssima incorporació" perquè té un "gran ascendent i coneixement" dins de la Comissió Europea. El seu fitxatge, ha afegit, permetrà "aprofundir en l'intercanvi, en les relacions diplomàtiques i en el coneixement" per part de la UE del moment polític que viu Catalunya.

EXPERIÈNCIA EN LA UE
El nou alt càrrec del Govern compta amb molta experiència en el si de la UE. Periodista de professió, va ser nomenat portaveu d'Assumptes Econòmics en plena crisi de l'euro, i es va convertir en la cara visible de Brussel·les i el principal contacte per a la premsa internacional durant els rescats de Grècia, Irlanda i Portugal. Posteriorment, en el 2012, va ser designat director adjunt del gabinet del fins al passat mes de juliol vicepresident econòmic de la Comissió, el finès Olli Rehn.
El passat 23 de desembre, el Govern també va aprovar sengles decrets per crear dues noves delegacions a Itàlia i Àustria.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario