2/6/15

El Celler de Ca Roca torna com a millor restaurant del món



Després de perdre el ceptre com a líder de la gastronomia mundial l'any passat en favor del danès Noma, El Celler de Ca Roca torna com a millor restaurant del món segons la revista britànica Restaurant, que acaba de fer pública la seva llista 50 millors establiments.
El Noma de René Redzepi, que ja va encapçalar la llista, pasa ara a una tercera posició, mentre que el segon lloc l’ocupa  ara la Osteria Francescana Modena d'Itàlia. Pel que fa a la resta de restaurants espanyols, set en total han aconseguit situar-se entre el mig centenar escollits, sent el restaurant Mugaritz d'Andoni Luis Aduriz el següent en la llista, en una destacable sisena posició.
Completen la llista Arzak en el lloc 17, l’Asador Extebarri de Bittor Arguinzoniz, que puja fins a la plaça 13, el restaurant Azurmendi, en el 19, el local de Quique Dacosta a Dénia, en el número 39, i finalment, el restaurant Tiquets d'Albert Adrià, situat al Paral·lel de Barcelona, que entra per primera vegada en la llista dels 50 millors restaurants del món en el lloc número 42.
França, tinguda pel bresol de gastronomia, només ha col·locat 4 restaurants entre els 50 primers de la llista.

Albert Adrià, doblement reconegut
Per la seva part, Albert Adrià, ha estat reconegut com a millor xef pastisser del món. El germà de Ferran Adrià pren d'aquesta manera el relleu a Jordi Roca, que va aconseguir el títol l'any passat en la primera edició en què s'atorgava. D'aquesta manera Adrià ha estat doblement reconegut aquest dilluns a la nit en la cerimònia que es fa a Londres, ja que el restaurant que gestiona juntament al seu germà i als germans Iglesias, el Tickets, ha entrat per primera vegada a la llista dels 50 millors del món.


Aquesta es la llista dels 50 millors restaurants del món
 

  1. El Celler de Can Roca Girona, España
  2. Osteria Francescana Modena, Italia
  3. Noma Copenhagen, Dinamarca
  4. Central Lima, Perú
  5. Eleven Madison Park Nueva York, Estados Unidos
  6. Mugaritz San Sebastián, España
  7. Dinner by Heston Blumenthal London, Reino Unido
  8. Narisawa Tokio, Japón
  9. D.O.M. São Paulo, Brasil
  10. Gaggan Bangkok, Thailand
  11. Mirazur Menton, Francia
  12. L’Arpège Paris, Francia
  13. Asador Etxebarri Atxondo, España
  14. Astrid y Gastón Lima, Perú
  15. Steirereck Vienna, Austria
  16. Pujol Mexico City, México
  17. Arzak San Sebastián, España
  18. Le Bernardin New York, Estados Unidos
  19. Azurmendi Larrabetzu, España
  20. The Ledbury London, Reino Unido
  21. Le Chateaubriand Paris, Francia
  22. Nahm Bangkok, Tailandia
  23. White Rabbit Moscú, Rusia
  24. Ultraviolet by Paul Pairet Shanghai, China
  25. Fäviken Järpen, Suecia
  26. Alinea Chicago, Estados Unidos
  27. Piazza Duomo Alba, Italia
  28. The Test Kitchen Ciudad del Cabo, Sudáfrica
  29. Nihonryori RyuGin Tokio, Japón
  30. Vendôme Bergisch Gladbach, Alemania
  31. Restaurant Frantzén Estocolmo, Suecia
  32. Attica Melbourne, Australia
  33. Aqua Wolfsburg, Alemania
  34. Le Calandre Rubano, Italia
  35. Quintonil Mexico D. F. México
  36. L’Astrance París, Francia
  37. Biko Mexico D.F., México
  38. Amber Hong Kong, China
  39. Quique Dacosta Denia, España
  40. Per Se New York, Estados Unidos
  41. Maní São Paulo, Brasil
  42. Tickets Barcelona, España
  43. Boragó Santiago, Chile
  44. Maido Lima, Perú
  45. Relae Copenhague, Dinamarca
  46. Restaurant André Singapur
  47. Alain Ducasse au Plaza Athénée París, Francia
  48. Schloss Schauenstein Fürstenau, Suiza
  49. Blue Hill at Stone Barns Pocantico Hills, Estados Unidos
  50. The French Laundry Yountville, Estados Unidos

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario