28/4/16

Castelldefels endega un Baròmetre Inclusiu per avaluar el grau de vulnerabilitat de la població


Aquesta enquesta, realitzada en el marc del Pla d'Inclusió Social, 
permetrà tenir dades sobre els problemes reals de les persones

L'objectiu, millorar la qualitat de vida de la ciutadania, 
lluitar contra l'atur i l'exclusió social i atendre millor les necessitats socials





Emmarcada en el Pla d'Inclusió Social (PLIS), l'Ajuntament de Castelldefels endega el proper dilluns 2 de maig una enquesta de població anomenada Baròmetre Inclusiu que permetrà conèixer quin és el grau de vulnerabilitat de la població en relació a diferents aspectes socials i econòmics. Aquesta informació ajudarà a planificar de forma més acurada i d'acord amb la situació de les persones de Castelldefels els serveis i projectes a realitzar  en els propers anys. L'objectiu de la acció  és conèixer amb detall l'opinió i els problemes reals de la gent amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la ciutat, lluitar contra l'atur i l'exclusió social i atendre millor les necessitats socials de la població.
Així, durant el mes de maig es realitzaran unes  400 enquestes d'uns 15 minuts de durada. Els resultats que se'n desprenguin tindran valor estadístic. En nom de l'Ajuntament, els enquestadors s'interessaran, mitjançant preguntes senzilles, per l'opinió i els problemes reals de la gent, amb l'objectiu de millorar la seva qualitat de vida i lluitar contra l'exclusió social. 
Els resultats del Baròmetre Inclusiu està previst que es puguin publicar l'octubre vinent.

Un PLIS participatiu
L'Ajuntament va aprovar al març el Pla Local d'Inclusió Social de Castelldefels (PLIS) 2016-2020. Aquest pla serà l'eina principal que vertebrarà totes les iniciatives municipals en favor de la inclusió social de les persones en totes les etapes vitals, mitjançant accions preventives, treball transversal i l'establiment d'accions prioritàries que promoguin la inclusió social dels grups més vulnerables. Es tracta d'un document estratègic que marca les prioritats en els propers quatre anys per millorar les condicions de vida de les persones que hi resideixen i reforçar la cohesió social.
Abans de la seva aprovació en Ple, l'elaboració del Pla d'Inclusió Social va desenvolupar-se amb la participació d'entitats de diferents àmbits, que van expressar, al gener, quines accions consideraven necessari incloure-hi.
En aquesta línia, l'Ajuntament va convocar el 25 d'abril passat la segona jornada de treball del PLIS, una trobada que es va celebrar al campus universitari. Amb la participació del teixit associatiu, en aquesta ocasió es van prioritzar les accions proposades i es va concretar quan i amb qui es farà front al seu desenvolupament.
A més, es van donar a conèixer la resta d'accions que han proposat les diverses àrees de gestió de l'Ajuntament que també han treballat i han debatut sobre el PLIS.

Desenvolupament del Pla
L'objectiu final de les trobades participatives i del Baròmetre Inclusiu serà tenir un full de ruta que faciliti el desenvolupament del Pla d'Inclusió Social de Castelldefels al llarg del període que va de 2016 fins a 2020.
www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario