19/2/18

Nou bus directe Castelldefels - Barcelona, sense parades


La nova línia serà la primera de les línies metropolitanes, 
es dirà E95 i començarà a funcionar abans de l’estiu

La nova línia de Bus Exprés E95 connectarà a partir de primavera Castelldefels i Barcelona de manera directa, sense parades intermèdies. El nou servei forma part de les noves línies metropolitanes AMB Exprés (E), que l'AMB implantarà als municipis metropolitans més allunyats de Barcelona, per connectar la capital catalana. La primera línia serà la E95, que connectarà Castelldefels a Barcelona i es preveu la seva posada en marxa durant la primavera 2018. “La nova línia E95 no tindrà parades entre Castelldefels i Barcelona, i funcionarà inicialment a les hores punta”, assenyalen des de l'AMB. D'altra banda, “la L95 es mantindrà inalterada, amb els horaris i parades actuals”.

Noves línies per més endavant
Més endavant es preveuen altres línies exprés que connectin amb Gavà, Viladecans o Sant Boi. L'objectiu del bus AMB Exprés, que farà recorreguts més directes i amb poques parades, a diferència de la xarxa de bus convencional, és millorar la velocitat comercial i arribar més ràpid al punt de destí. “La seva creació no eliminarà les línies convencionals, serà un servei complementari, dins de l'oferta global de transport de l'AMB”, asseguren des de l'AMB.
La creació de la nova línia va ser anunciada el passat 8 de febrer per l'AMB durant el IV Consell de Mobilitat, que va aglutinar tots els agents socials de la metròpolis implicats en la mobilitat, amb l' objectiu de seguir millorant la qualitat de l'aire i seguir impulsant un canvi d'hàbits cap a una mobilitat molt més sostenible a nivell metropolità.

L’efecte XARXA
Les xarxes de AMB Exprés tenen la vocació d'ampliar i millorar l'oferta de transport públic existent, oferint nous serveis més directes, ràpids i amb més freqüència i capacitat.  Les línies estan dissenyades per buscar l'efecte xarxa amb punts d'intercanvi que tindran un tractament especial pel que fa la senyalització, posant especial atenció a la coordinació i el transbordament amb la nova xarxa de bus que s'està implantant a la ciutat de Barcelona.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario