12/3/18

Torna la processionària: precaució sota els pins



Com cada any per aquestes dates, hem de tornar a estar alerta a la baixada de les erugues de la processionària

L'Ajuntament du a terme anualment un programa de tractament dels pins que es troben a parcs, col·legis i altres espais públics

En aquesta època de l'any, les erugues han completat la seva fase d'engreix i ara busquen un lloc al terra on fer la seva crisàlide per tornar a sortir en forma de papallona de cara a l'inici de l'estiu.
És sabut que els pèls que recobreixen el cos de les erugues són fortament urticants en contacte amb la pell i les mucoses. Cal, per tant, que les persones al·lèrgiques o al càrrec de la supervisió d'infants o gent gran extremin la precaució; i, també, estar atents quan passegem mascotes.
Els propietaris de pins afectats poden contractar els serveis d'una empresa especialitzada, amb mesures de protecció professionals, per retirar-les. I, si encara no ho han fet, cal que programin el tractament d'aquests pins per a l'època de l'any adient, de cara a no trobar-se amb el mateix problema l'any vinent.
L'Ajuntament du a terme anualment un programa de tractament dels pins que es troben a parcs, col·legis i altres espais públics. A causa de l'elevat cost dels tractaments, és impossible abastar tots els pins de la ciutat. No obstant això, els darrers anys, s'ha ampliat la zona tractada.
Aquests tractaments permeten reduir la incidència, però en cap cas eliminar-la.

+INFO: castelldefels.org/processionaria


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario