25/2/19

La remodelació de l'avinguda de la Pineda finalitzarà el pròxim mes d'abril



Les obres de reforma de l'avinguda de la Pineda, una de les intervencions urbanístiques de més abast d'entre les que s'estan portant a terme durant el mandat 2015-2019, s'estan desenvolupant a bon ritme. Així ho va constatar  durant una visita d'obres al projecte el passat 20 de febrer una delegació encapçalada per l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC) de la que també formaven part la regidora de Via Pública, Eva Lopéz, (PSC); el regidor d'Urbanisme, Ramon Morera (Movem); la regidora de Règim Interior, Lourdes Armengol ( ERC) i el regidor de Territori, Xavier Amate (PdCat).
L'alcaldessa de Castelldefels ha manifestat durant la visita d'obres que "es tracta d'un projecte mitjançant el qual estem transformant un eix viari molt important del nostre municipi, que connectarà el poble amb la platja a través d'un gran parc de convivència, on la gent tindrà unes voreres amples per poder passejar i on s'ubicarà un carril bici que podrà connectar el poble amb la platja de forma segura”.Com es recordarà, la reforma de l'avinguda de la Pineda significarà transformar aquesta via en un nou eix cívic que uneixi la platja i el centre de la ciutat, donant més protagonisme al vianant i el ciclista.
Per als primers, hi haurà noves voreres i seran més àmplies, a més de mobiliari urbà com ara bancs, que convidaran a la passejada i a la relació entre les persones.

Escultures de Guinovart, una pèrgola i una font amb il·luminació de colors
Un exemple destacat d'aquesta transformació serà la cruïlla entre l'avinguda i la rambla Marisol on s'uniran els dos trams del parc de la Corredora i es col·locaran un conjunt escultòric de Josep Guinovart, una pèrgola i una font que projectarà llums de colors.
Per a la circulació amb bicicleta, es traça un carril bici de doble sentit, que més endavant empalmarà amb la platja gràcies a una segona fase d'obres al voltant del pont sobre l'autovia, i amb el traçat per a bicicletes del centre urbà que es desenvoluparà amb el projecte de transformació de la C-245, l'avinguda Constitució, que impulsa l'AMB al conjunt de municipis veïns.
Per concedir més espai a vianants i ciclistes, el vehicle a motor haurà de cedir part del seu actual protagonisme, de manera que en un tram de l'avinguda de la Pineda, entre l'av. Constitució i el passeig Pi Tort, hi haurà un sol sentit de circulació (en direcció poble).

 

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario