27/11/19

Castelldefels constitueix el Consell de la Infància

 

L'òrgan compta amb 18 integrants triats per les seves companyes i companys de diverses escoles i agrupacions de la ciutat

Com a primera àrea de treball, el consell ha triat la convivència en els espais públics


L'Ajuntament de Castelldefels ha constituït el seu primer consell de la infància, un nou òrgan participatiu en què uns 18 nens i nenes d'entre 10 i 12 anys presentaran al consistori propostes de millora de diversos àmbits de la ciutat. 

L'acte de constitució, que es va celebrar el passat divendres 22 al saló de plens de l'Ajuntament, va comptar amb intervencions de l'alcaldessa Maria Miranda i dels regidors de Educació i Cultura, Jordi Maresma, de Participació Ciutadana, Rosa Pla, i de Joventut, Clara Quirante, a més de la presència d'altres regidors municipals.

El nou consell, format per nens i nenes de diverses escoles i agrupacions de la ciutat triats pels seus companys, va traslladar als representants de l'equip de govern les seves demandes mitjançant una selecció de drets dels infants i què esperen del Consell en relació amb cadascun d'ells. Els nous consellers i conselleres van presentar, a més, la seva primera àrea d'actuació com a òrgan, la convivència i el civisme als espais públics de la ciutat. 

Des de l'Ajuntament destaquen la rellevància d'aquesta iniciativa, que entenen no només com un espai de participació sinó també de formació. Segons Maria Miranda"aquest consell serà molt important tant pels nens, en l'àmbit de coneixement i de formació en valors de cara al futur,com pel municipi, ja que les aportacions que puguin realitzar seran molt benvingudes i moltes d'elles les podrem posar en pràctica".

Compromís participatiu

Aquesta nova eina de participació, afirmen des de l'àrea, ha de servir també com a exemple per la resta de ciutadanes i ciutadans de Castelldefels, que han de veure en aquest consell l'oportunitat de participar en les decisions de la ciutat mitjançant els espais habilitats per les institucions municipals. Això suposa també un repte per al consistori, que ha de fer palès que aquests espais participatius són vinculants i que les seves mesures s'apliquen efectivament a Castelldefels. Per a la regidora de Participació Rosa Pla, consells com aquest han d'anar "acompanyats d'un compromís per part dels representants polítics que, realment, quan es posen en funcionament espais de participació, són decisius".

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario