10/6/20

Policia Local de paisà vetllarà el cap de setmana perquè es respectin les normes en l'oci nocturn


· La Policia Local de Castelldefels establirà un dispositiu nocturn de vigilància, que inclourà efectius no uniformats, per evitar que es produeixin situacions que vulnerin la convivència ciutadana i les mesures de seguretat sanitària per Covid-19.

· Les sancions poden arribar als 3.000 euros

L'Ajuntament de Castelldefels prepara un dispositiu per mirar d'impedir que es produeixin situacions com les viscudes el cap de setmana passat a algunes zones i establiments d'oci nocturn de la ciutat, on va haver moments en què no es van respectar les normes que s'han de seguir en la Fase 2 del desconfinament, en la qual es troba la ciutat.

L'objectiu d'aquest patrullatge no uniformat que es desplegarà el cap de setmana vinent és supervisar com es desenvolupen les activitats d'oci nocturn a les zones amb més densitat de terrasses i establiments públics, com l'avinguda dels Banys i el passeig Marítim, a la platja; o l'illa de vianants del centre i l'av. Constitució.

És en aquestes zones d'oci nocturn on aquest cap de setmana vinent la Policia Local desplegarà patrulles de paisà, per evitat que torni a passar el que es va viure en alguns moments el cap de setmana passat, quan el cos municipal va interposar 22 denúncies a establiments turístics i d'oci de la ciutat per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma. 

Van ser 8 denúncies per incompliment d'horaris, 6 per no garantir la distància mínima de seguretat i 8 per l'organització de festes en un establiment turístic d'apartaments. També van ser denunciades 23 persones.

Els agents s'encarregaran de detectar i sancionar tots els incompliments de les mesures preventives de contagi de la malaltia Covid-19 que s'han de respectar en Fase 2. Aquestes infraccions poden arribar als 3.000 euros de multa, i a la possibilitat de retirar la llicència municipal d'ocupació de la via pública en el cas de les terrasses infractores.

En Fase 2 l'aforament màxim de les terrasses és del 50%, i a l'interior de bars i restaurants, del 40%, per a garantir la distància de seguretat sanitària entre les persones. L'Ajuntament ha fet repetides crides a la responsabilitat en el compliment de les mesures que miren d'evitar contagis

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario