31/3/13

El padre del Rey dejó una herencia de más de mil millones de pesetas


Don Juan y doña María de las Mercedes
con sus hijos Alfonso, Juan Carlos,
Margarita y Pilar. | El Mundo


* Tenía 728 en 3 cuentas suizas, de los que el Rey heredó 375

    * Las infantas Margarita y Pilar recibieron 172 y 131 millones de pesetas
    * Los albaceas le aconsejaron no repatriarlos por 'imagen'

Mañana, 1 de abril, se cumplen 20 años del fallecimiento de don Juan de Borbón, quien ha quedado retratado para la historia como el hijo de rey y padre de rey que no pudo llevar la corona. Se ha escrito también de él frecuentemente que vivió sin la holgura económica que habría correspondido a esta posición de eslabón entre dos monarcas. Pero, según ha podido comprobar Crónica, la segunda parte del tópico difiere bastante de la realidad. Don Juan murió rico.
A su fallecimiento, el conde de Barcelona dejó una fortuna de 1.100 millones de pesetas, que incluía 728,75 millones en fondos depositados en cuentas en el extranjero. Cuando se cumplen dos décadas de su desaparición y cien años de su nacimiento, Crónica reconstruye, con documentos inéditos, los pormenores del patrimonio del conde de Barcelona y cómo se distribuyó exactamente entre sus hijos: don Juan Carlos y las infantas Pilar y Margarita.
El padre del rey falleció el 1 de abril de 1993, a punto de cumplir 80 años, en la habitación 601 de la clínica Universitaria de Navarra, en Pamplona, víctima de un cáncer. La apertura de su testamento revelaría un legado compuesto por propiedades inmobiliarias valoradas en más de 350 millones de pesetas: el chalé familiar de Puerta de Hierro (Madrid), un apartamento en Estoril y parte de un inmueble de oficinas en la Gran Vía madrileña. Pero, sobre todo, el grueso de su patrimonio lo constituían tres cuentas domiciliadas en Suiza: una en Ginebra y dos en Lausanne. En total, cuentas más inmuebles sumarían unos 1.100 millones.

Para leer el reportaje completo, ir a:



www.laprensamagazine.cat

La cancillera de baña en la isla de Ischia




La canciller alemana, Ángela Merkel, ha llegado a la isla italiana de Ischia para pasar las vacaciones de Semana Santa en Italia, lugar que ya eligió en años anteriores para transcurrir este periodo de reposo.


www.laprensamagazine.cat

Temas de belleza: Preguntas frecuentes



  
En ocasiones lo podemos saber todo en cuestión de maquillaje o sobre algún tratamiento corporal, también nos sabemos al dedillo marcas que saldrán, las que están e incluso las descatalogadas y después ¡nos podemos perder en las preguntas más tontas! Esas que en ocasiones nos hacen dudar hablando de belleza y sin embargo pensábamos que las sabíamos ¿verdad?
Hoy te contestamos a esas preguntas típicas de belleza, seguramente muchas ya sabréis las respuestas o por el contrario también queráis aportar vuestros conocimientos y añadirlas a las respuestas de Trendencias Belleza y así aprender entre todas, ¡vamos con ellas!

·                     ¿Puedo usar crema facial en el contorno del ojo? 
Antes no había la crema típica que ahora usamos en esta parte tan delicada de la cara, yo te diría que la usaras solo por urgencia y nunca llegando a las pestañas para evitar en lo posible el contacto con el ojo. Muchas veces la crema base es la misma que para la cara pero en estas se evita entre los ingredientes el alcohol y los ácidos como el glicólico o el salicílico. Si aún así quieres aplicarte algo por qué lo necesitas prueba con un poco de cacao labial aplicado ligeramente con las yemas de los dedos.

·                     ¿Disimular una cicatriz? 
Si te maquillas y quieres disimularla usa un corrector más bien espeso en un tono amarillento justo más claro que el color de tu cicatriz, después aplica polvos sueltos para fijarlo bien.

·                     ¿Siempre necesitamos una hidratante de día? 
Todos los tipos de piel necesitan una hidratante, aunque siguen circulando rumores de que las pieles grasas no la necesitan a diario. Actualmente encontrarás una crema para cada tipo de piel, y no solo eso sino que además cada una de ellas podrá ser utilizada para lo que necesita la tuya en concreto, como reafirmar o antiarrugas.

·                     ¿Adicta a la cafeína? 
Café, bebidas de cola… Si te has preguntado alguna vez si a cafeína afecta a tu piel la respuesta es sí. Esta sustancia tan adictiva empequeñece los vasos sanguíneos y hace que la piel se deshidrate antes de lo normal, las consecuencias pueden ser incentivar las ojeras y se profundizan las arrugas. Si a esto añadimos que no has comido en horas tus labios lo notarán enseguida, es de las primeras partes que notan esa deshidratación.

·                     Mis poros cada día estas más abiertos, ¿por qué? 
Las pieles con los poros dilatados son más propensas a ensuciarse, se llenan de grasa que al entrar al contacto con el aire se oxidan y se ennegrecen rápidamente. Te ayudará mucho si eres constante en su limpieza y una vez por semana, incluso dos, hazte un peeling para mantenerlos a raya.

·                     ¿Es obligatorio el tónico? 
Los tónicos son necesarios y la respuesta es similar a la de las cremas, cada piel tiene su propio tónico solo es cuestión de buscar el adecuado para nosotras. Ya no son como antes que eran muy astringentes y con bastante alcohol entre sus ingredientes y las pieles secan huían de ellos, ya los podrás encontrar con glicerina, aloe vera e incluso con aceites esenciales en sus fórmulas.


www.laprensamagazine.cat

No se puede tener todo al mismo tiempo



www.laprensamagazine.cat

Avui, cara; demà, creu


Avui diumenge gaudirem de moltes hores de cel clar i al migdia els termòmetres sovint es mouran entre uns agradables 17 i 20 graus. Demà, en canvi, el sol serà car de veure i les pluges seran generals, continuades i localment abundants

Hem encetat el Diumenge de Pasqua amb 4 o 5 graus menys que ahir a la majoria d'indrets i amb fins a 10ºC menys en punts d'Osona o la Selva. En tot cas, avui de fred només en farà a primera hora i el migdia tornarà a ternir un to clarament primaveral, amb molts termòmetres entre els 17 i els 20 graus. Un notable contrast tèrmic entre el dia i la nit que vindrà acompanyat de moltes hores de cel clar.
Durant aquesta nit i matinada de dilluns les pluges també arribaran a Catalunya. Seran extenses, continuades i localment abundants. A Ponent i al sud es recollirà poca aigua i el dilluns fins i tot el passaran amb algunes clarianes. Al Pirineu i a la meitat oriental del país, en canvi, no es veurà el sol en tota la jornada, els xàfecs descarregaran a estones amb molta força i al final del dia s'hauran recollit puntualment més de 50 litres per metre quadrat. La cota de neu baixarà fins als 1.400 metres i la nevada serà considerable en punts elevats del Ripollès, la Garrotxa o el Vallespir.
A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi.

www.laprensamagazine.cat

30/3/13

Dilluns tindrem el temps just per a fer el xai a la brasa






Demà diumenge no serà un dia de cel totalment net de núvols, hi haurà bandes de núvols prims, i a les comarques de Girona el cel s'anirà ennuvolant amb el pas de les hores, però en conjunt serà el menys ventós i amb menys risc de xàfecs de tots quatre. Només en comarques com el Ripollès i la Garrotxa hi podria ploure una estona a la tarda.
Dilluns, un altre sistema frontal tornarà a tapar el cel i a fer caure ruixats dispersos. Al matí seran pocs i deixaran poca aigua, però a la tarda aniran a més, sobretot a la meitat nord.
A www.ara.cat/meteo  trobareu més detalls de la previsió per al vostre municipi.  

www.laprensamagazine.cat

La respuesta a la pregunta que 'casi' todos nos hacemos.


Por supuesto, de la pluma del genial Ferreres

en EL PERIODICO


www.laprensamagazine.cat

28/3/13

Este sábado de Gloria, a las 6 de la tarde, les Caramelles cantarán en “La Isla”

Música para celebrar la llegada de la primavera

Guillermo Fernández es hombre que, como buen gallero primero y excelente barman después, gusta de lo tradicional. Es por ello que ya es tradición, que en Pascua, el grupo de caramelles Coral Marinada de Castelldefels pase por la terraza de la coctelería La Isla donde realiza una audición que siempre merece el pláceme general de la clientela y de quienes en aquellos momentos pasean por el Paseo de la Marina.
Historia
La tradición de las Caramelles acompaña la fiesta de la Pascua. De origen ancestral, el canto se mantiene vivo en muchos pueblos de Catalunya, mientras en las grandes capitales ha sido más difícil conservarlo.
El origen de esta tradición es confuso, aunque todo apunta a que en un principio era profana y que después se adaptó a la simbología religiosa. El origen del canto de las Caramelles se podría situar en alguna ceremonia ritual agrícola para favorecer la fertilidad del terreno, algo que avalan aspectos como la formación de los caramellaires en círculo.
Otro de los detalles que confieren un carácter profano y difuminan el origen de la fiesta es la presencia de los cascabeles en el cesto que los caramellaires acercan hasta las ventanas y los balcones de las casas para que en él se deposite comida o, más recientemente, dinero.


www.laprensamagazine.cat

Els dies 6 i 7 d'abril, I torneig de Gimnàsia Rítmica Ciutat de Castelldefels



Unes 400 gimnastes hi prendran part en la iniciativa, organitzada pel Club Rítmica Barcelona i Club Escola Gimnàstica Castelldefels
El Club Rítmica Barcelona i Club Escola Gimnàstica Castelldefels organitza el cap de setmana del 6 i 7 d'abril al pavelló de Can Vinader sengles campionats de referència en el món de la gimnàsia artística. El dissabte 6 d'abril, de 9 a 18 hores, tindrà lloc el campionat classificatori per al Campionat d'España per a gimnastes federades.
I el diumenge 7 d'abril se celebrarà el I Torneig Ciutat de Castelldefels, de 9 a 17 hores, per a gimnastes de 5 fins a 16 anys (està prevista la participació d'entre 170 i 200 gimnastes). La iniciativa s'emmarca dins del programa d'activitats previst per commemorar la distinció de 'Castelldefels, Ciutat Europea de l'Esport 2013'.


www.laprensamagazine.cat

Neix 'Las Vistas', un equip d'handbol femení amb entrenaments oberts al barri de Vista Alegre




Es tracta d'una iniciativa integrada dins del Pla de Barris de Vista Alegre i impulsada des de les àrees de Participació Ciutadana i d'Igualtat dins del programa municipal "Dona, mou-te i fes salut"

El proper 2 d'abril l'equip d'handbol femení Las Vistas farà la seva primera sessió d'exercicis a la pista de l'antiga escola de Vista Alegre. Poden participar-hi, i formar part de l'equip, totes aquelles noies del barri que ho vulguin ja que són oberts i gratuïts, només cal una inscripció prèvia que es pot formalitzar tant durant les sessions, com a l'adreça de correu electrònic cynthia.delgado@castelldefels.org.
Tot i que no es descarta fer dos entrenaments setmanals, de moment es reuniran tots els dimarts de 18.30 a 20h. La intenció de les organitzadores és poder preparar un torneig d'handbol femení amateur al barri per al mes de juliol.
La organització, les entrenadores i els materials necessaris per a desenvolupar aquesta activitat els aporta l'Ajuntament de Castelldefels a través de les àrees de Participació Ciutadana i d'Igualtat, i s‘emmarca dins del programa municipal “Dona, mou-te i fes salut”.



www.laprensamagazine.cat

El quiosc del Club Nàutic intercanvia llet i galetes per diaris i revistes



Els productes recaptats per aquesta iniciativa solidària seran lliurats a Creu Roja Castelldefels
Aquest dissabte, 30 de març, el quiosc ubicat al passeig Marítim davant del Club Nàutic porta a terme una iniciativa solidària en la qual regalarà diaris i revistes a canvi de llet i/o galetes.
Tots els productes que es recullin seran lliurats a Creu Roja Castelldefels.


www.laprensamagazine.cat

La selecció espanyola sots-15 masculina de bàsquet es concentra a Castelldefels



Farà una preparació al Poliesportiu Municipal de Can Vinader del 29 al 31 de març
Castelldefels torna a demostrar que és un lloc ideal per a la preparació esportiva d'elit.
Així, la selecció masculina de bàsquet d'Espanya sots-15 farà una preparació durant la Setmana Santa al poliesportiu municipal de Can Vinader (del 29 al 31 de març) per preparar els campionats oficials d'aquest pròxim estiu (Torneig de l'Amistat) i de l'any que ve (Europeu sots-16).
Horaris i dies d'entrenament de la selecció:
- Divendres 29 de març: 17.30-21 h
- Dissabte 30 de març: 10-14 h i 17-21 h
- Durant la Jornada de tarda tindran lloc dos partits amistosos:
·                 17:00 UE Sant Adrià - Combinat U15M FEB
·                 19:00 CB L'Hospitalet - Combinat U15M FEB
- L'obertura del pavelló per a la tarda de dissabte serà a les 16.30 hores.
- Diumenge 31 de març: 9 - 13 h.


www.laprensamagazine.cat

El grup Olave fa una donació de 200 litres d'oli a la Xarxa Castelldefels Solidari






El proper dissabte 13 d'abril la Xarxa Castelldefels Solidari organitzarà una campanya de recollida d'aliments a diferents establiments comercials, la setmana abans s'indicaran els punts de recollida i el seu horari
El grup Olave ha fet una donació de 200 litres d'oli a la Xarxa Castelldefels Solidari. Aquest producte es farà arribar mitjançant les entitats que participen de la Xarxa -Creu Roja, Església Evangèlica de Castelldefels, Associació d'Ajut Social Garraf i Càritas- a les famílies amb més necessitats del nostre municipi.


www.laprensamagazine.cat

Aigües de Barcelona bonificarà el consum de l'aigua a les famílies més desfavorides de l'Àrea Metropolitana

Una imatge de la presentació d'aquest acord amb

què col·laboraran els Serveis Socials municipals


Representants municipals dels ajuntaments en què Aigües de Barcelona és present i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona -entre ells el regidor de Serveis Socials de l'Ajuntament de Castelldefels, Javier Hiniesto- van signar aquest acord el passat 22 de març.
Aigües de Barcelona va presentar el passat 22 de març a Cornellà de Llobregat el Protocol per a una aplicació eficient del Fons de Solidaritat de la Fundació Agbar, una iniciativa destinada a pal·liar la difícil situació de moltes famílies catalanes.
Una quinzena de representants dels ajuntaments en què Aigües de Barcelona és present i de l'Àrea Mtropolitana de Barcelona van signar l'acord a partir del qual els seus Serveis Socials determinaran els destinataris de les ajudes complementàries del Fons de Solidaritat.
El Fons de Solidaritat de la Fundació Agbar es va presentar fa un any per contribuir a la inclusió social dels més desfavorits. Des de la seva posada en funcionament, s'han atorgat més de 1.300 ajudes, que beneficien més de 5.000 persones. Mitjançant aquest acord amb els ajuntaments de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, es preveu que la cobertura del Fons de Solidaritat arribi a 6.000 llars (unes 25.000 persones) a finals de 2013.


www.laprensamagazine.cat

27/3/13

Carta al Rey


Francisco Javier Zudaire
Periodista

El Periódico de Catalunya

Me alegraré que al recibo de ésta se encuentre bien. Dentro de un orden, y enseguida me explico.
Aquí todo sigue igual, mantenemos la media de casi un escándalo diario, pero eso ya lo sabe su majestad por proximidad descendente, si no directa, bien arrimada. Tampoco hay demasiada originalidad en ello, hemos llegado a un estado, y a un Estado, en que cualquiera tiene un conocido sinvergüenza o amigo desahogado: para tanto y más da la materia prima de la corrupción.
Me ha asombrado saber que ya no le duele nada, aunque luego entendí su exclusiva referencia a los males físicos, y ahora habrá de regresar a convivir entre los descalabros morales que, como decía con sorna Wilde, son aquellos de los que no nos libra ni Dios. Dicho sea con todo el respeto. No afirme, ni en broma, que vive sin dolor, son tiempos de no hacer mudanza, aun con las palabras: a usted le tiene que doler este país, que para eso está arriba, observando cómo se desborda la porquería y rebosan las tuberías, porque cloacas y mierda siempre la ha habido, pero este hedor resulta insoportable.
Señor, yo no sé de reyes, hablo de oídas, no he llegado ni a rey de la baraja y me he quedado en un inútil dos de bastos, que no sirve ni para ganar la chiquita en el mus, pero me atrevo a opinar porque en este país son incontables los personajes que opinan de todo sin tener puta idea de nada, y a ver por qué me habría de privar yo. ¿No le parece?
No entiendo tampoco de repúblicas, no he vivido en ninguna de ellas, si bien me da el barrunto que tampoco en esas ínsulas se atan los perros con longaniza; lo que pasa es que cuando un motor renquea, apetece otro nuevo, y a ese carro se apuntan y nos apuntamos mucha gente que estamos hasta los mismísimos. No tanto porque la alternativa será el bálsamo de Fierabrás, cuanto por variar, a ver si así¿
En eso, uno pertenece al cajón de los escépticos, pregunte a Ptolomeo de Cirene, estantería filosófica del carpe diem. El modus, traducido, no tiene más interpretación que ser consciente de que mande Juan, Carlos o Juan Carlos me van a dar lo mismo, o sea, nada de nada. No es malo tener ilusiones y pensar que lo soñado será mejor. En mi caso, ya digo, tarde es Pedro para cabrero.
Lo que sé, consecuencia de haber vivido, es que esperamos mucho más de quienes tienen responsabilidades y ahí, ya ve, me entra también su majestad. Porque ser rey para no darles cuatro hostias, siquiera dialécticas, a los políticos que nos malgobiernan y no reprocharles sus comportamientos fraudulentos, no obligarlos a hacer frente común y recio para salir de ésta, y por el bien general, me parece fatal.
Al menos intentarlo, y no permanecer impasibles, o a la contra, cuando a diario se tira la gente por la ventana, desesperada, o se va al paro y a comer miseria de un contenedor.
Cuando eso pasa, necesitamos una reacción de cabo a rabo, y no sé si su majestad es cabo o rabo, pero es evidente que puede ayudar a deshacer el nudo de la cuerda.
Y vamos a olvidarnos del 23-F y de otras cojonadas que no hacen al caso; yo también saqué un 10 en matemáticas en segundo de bachillerato y no me he pasado la vida contándolo y viviendo de ese rédito, bien que inédito, porque mi incompatibilidad con Pitágoras y sus boys es flagrante y constante. Estamos en el XXI, majestad, reivindíquese a sí mismo, así sea por llevar la contraria a quienes lo sitúan en la cola del Inem, y ponga un poco de orden entre esa banda que asegura respetarle.
P.D. Luego ya hablaremos de lo suyo.



Les Mamzelles (envàs on vas) van al teatre

El grup protagonitza ‘My Sweet Country’, un musical en castellà 
sobre tres joves que es prostitueixen per aconseguir fama i diners

The Mamzelles sempre han fet de la barreja de disciplines el seuleitmotiv. La banda, amb la seva proposta a mig camí entre el pop i el cabaret, va fer el seu primer tast amb la popularitat en guanyar el premi joventut del concurs Sona9, el 2011. Després vindria el cèlebre anunci de ‘l’envàs on vas?’, que va servir per demostrar que pel tercet format per Paula Ribó, Bàrbara Mestanza i Paula Malia, la interpretació no era res nou ni aliè. Ara, amb l'estrena del musical 'My Sweet Country', ho demostren una altra vegada.

L’obra és un musical en castellà en el qual les tres joves esdevenen prostitutes de luxe per fer diners i escapar d’una realitat que no els agrada. Mitjançant les cançons narren les seves experiències i com, per exemple, la relació d’una d’elles amb un polític fa que s’assabenti d’escandalosos secrets d’Estat.

El repretori de l’obra, que s’interpreta al Teatre Poliorama de Barcelona, ha sigut escrit per les pròpies Mamzelles amb la col·laboració del director de l’obra, Àlex Mañas.

www.laprensamagazine.cat

Si te atracan en el cajero automático…





Si algún secuestrador te obliga a sacar dinero del cajero...
marca tu clave al revés...
PIN DE TARJETAS (Muy importante) *OjO*

Si estás siendo forzado/a por un ladrón para retirar tu dinero de un cajero automático, lo puedes notificar al banco marcando tú Clave al revés.

Por ejemplo si tu número de clave es 1234 márcalo al revés: 4321.
El cajero reconoce que tu número de clave está marcado al revés del que corresponde a la tarjeta que pusiste en la máquina.

La máquina te dará el dinero solicitado, pero, sin que el ladrón se entere, la policía será avisada y saldrá para ayudarte inmediatamente.

Esta información se transmitió recientemente por TELEVISIÓN y explicaron en el programa que raramente se usa porque las personas no saben que existe.


www.laprensamagazine.cat

Torna el boicot al cava

El president de Freixenet, Josep Lluís Bonet, admet 
que la campanya s’ha intensificat d’ençà de la Diada


El boicot al cava, que va tenir durant la redacció de l’Estatut el seu primer episodi, ha tornat després de la massiva manifestació independentista de la Diada. El president de Freixenet, Josep Lluís Bonet, ha admès avui aquest fet en declaracions a la Xarxa


En aquest sentit Bonet ha afirmat que és difícil “quantificar les pèrdues” i ha considerat que “a Espanya hi ha problemes”. L’empresari ha contraposat aquesta situació a la que viu el cava a la resta del món gràcies a l’augment de les exportacions. 

En els darrers dos anys, segons el Consell Regulador del Cava, les vendes a Catalunya es mantenen estables, malgrat l’estancament econòmic, i augmenta a desenes de nous mercats. A Espanya, en canvi, ha minvat i acumula un retrocés del 15%.



www.laprensamagazine.cat

26/3/13

Raquel Sans deixarà el ‘Telenoticies Nit’ i substituirà Antoni Bassas com a corresponsal de TV3 a Washington

La periodista s'incorporarà
a la seva nova plaça al gener

Raquel Sans serà l'encarregada d'explicar a partir del 2014 què es cou als Estats Units als espectadors de TV3, segons ha anunciat la cadena. La periodista assumirà aquesta significativa corresponsalia de la televisió pública catalana a partir del gener. Abans, al juny, Antoni Bassas donarà per tancada la seva estada en aquesta plaça, des d'on ha narrat la primera legislatura d'Obama i la seva reelecció, el passat novembre. Durant els mesos que passin entre la marxa de Bassas i el desembarcament de Sans, el periodista Esteve Soler s'encarregarà de la corresponsalia.

Raquel Sans va foguejar-se en mitjans locals de Barcelona abans de fer el salt a un programa nacional de la mà de Ramon Miravitllas i el programa de debat 'Dret a Parlar'. Va fer el salt a TV3 l'any 1996, on va participar en programes com 'Surti com surti', 'Un dia a la vida', 'La revista de la tarda' i 'De vacances'. Entre el 2002 i el 2006 va presentar el 'Telenotícies Migdia' i, després i fins a l'actualitat, el 'Telenotícies Vespre', acompanyant Ramon Pellicer. Durant aquesta etapa, també ha presentat l'espai 'El paisatge favorit de Catalunya'. 

www.laprensamagazine.cat

HONORABLE PRESIDENT ARTUR MAS:


Mentre  s’enfonsava el Titànic hi havien uns professionals que complien la llei i la legalitat; eren els components de l’orquestra que seguien tocant el violí.


                                                                    Frank Dubé

                                                     20 de Març de 2013


www.laprensamagazine.cat

Desembarcament de ministres espanyols a Catalunya



Montoro i Fátima Báñez es traslladaran 
Barcelona amb el missatge que han salvat 
la Generalitat de l’ofegament econòmic

Nerea Rodríguez, a El Singular Digital.cat

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, i la ministra de Treball, Fátima Báñez, desembarcaran properament a Catalunya amb un missatge clar: que el govern espanyol ha salvat la Generaliat de l’ofegament econòmic. En una estratègia dissenyada des de la Moncloa, Montoro explicarà les possibilitats de flexibilització del dèficit de Catalunya, mentre que Báñez donarà compte de l'acció del Govern d'Espanya "per millorar l'economia".

La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha confirmat avui el desembarcament de ministres, mentre criticava que "en més de cent dies de Govern el balanç és nul". "No han fet res, Catalunya no està governada des que a l'estiu es van anunciar eleccions anticipades", va engaltar en un dur atac a l'executiu de CiU.

A més, ha considerat que un hipotètic Govern de concentració tripartit de CiU, PSC i ERC seria el "suïcidi polític" del president de la Generalitat, Artur Mas. "Seria un Govern de supervivència. Els catalans no oblidem que el tripartit ens va portar a l'enfonsament i ens va deixar el deute econòmic més gran de la nostra història", ha advertit Camacho.


www.laprensamagazine.cat

25/3/13

Este Ferreres, en El Periódico, cada día es más genial


¿A quién os recuerda la pájara esta?

Nota: Pájara no quiere decir 'aguila'. ¿Vale?

www.laprensamagazine.cat

¡Otro atraco más de nuestros políticos! La bombona de butano sube a partir de mañana un 5 por ciento



¿Y si una familia está en paro y no percibe ningún ingreso? ¡Pues que se joda, oye!

La bombona de butano, que usan unos 8 millones de hogares, costará a partir de mañana un máximo de 17,13 euros, lo que supone un aumento del 5% respecto al precio actual (16,32 euros), según han informado hoy fuentes del Ministerio de Industria.
El nuevo máximo se debe a los cambios introducidos por el Gobierno en la metodología para establecer el precio de venta al público de los gases licuados del petróleo (GLP) envasados, que pasa a revisarse cada dos meses.
Tras la aplicación de la nueva fórmula, el precio máximo de venta antes de impuestos del gas butano será de 1,117731 euros por kilo, según la orden que publica el Boletín Oficial del Estado (BOE), que establece que las revisiones no podrán ser de más del 5% y que los posibles desajustes se cargarán en las revisiones siguientes. Así, la nueva orden ministerial fija en 0,188422 euros por kilo el desajuste correspondiente al primer bimestre del año.
Dado que la bombona tradicional pesa 12,5 kilos, su precio máximo antes de impuestos se sitúa en 13,971 euros, cantidad a la que hay que aplicar un IVA del 21% (no hay que olvidar que cocinar y calentarse cuando el frío es de campeonato es un lujo) y sumar el impuesto 'verde' que desde enero grava el butano para paliar el déficit de tarifa eléctrica.
El nuevo precio máximo estará en vigor hasta el próximo 14 de mayo, según la orden, que establece que las revisiones, que hasta ahora se hacían trimestralmente, se hagan bimestrales y se apliquen el segundo martes del mes correspondiente. Cada dos meses, el precio de la bombona de butano antes de impuestos podrá variar un máximo del 5%, tanto al alza como a la baja.


www.laprensamagazine.cat

Junqueras entraria a Govern si hi ha data concreta per la consulta


El líder d'ERC també exigiria la "pregunta concreta"




Entraríem al Govern si es posa data a la consulta i es formula una pregunta concreta". Amb aquesta frase el líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha contestat l'oferta que va emetre divendres passat el president de la Generalitat, Artur Mas, per articular un Govern conjunt amb republicans i socialistes.


En un dinar celebrat aquest migdia a la Cambra de Barcelona, Junqueras només ha posat aquestes dues condicions per formar part d'un govern de concentració. Dues condicions, però, difícils ara per ara per complir per part de CiU, a la vista de la divisió interna entre convergents i demòcrata-cristians en aquesta qüestió.

Segons Junqueras, la consulta no pot "trigar gaire", i la pregunta hauria de poder tenir una resposta "explícita". També ha dit que trencaria el pacte amb CiU si la federació ajorna o anul·la la consulta.

El líder republicà també ha dit que aprovarà o no els pressupostos segons el que sigui més "útil" per explicar a la ciutadania quina és la veritat i ha dit que el seu partit "no contribuirà a allargar indefinidament l'agonia".


www.laprensamagazine.cat

A les ses Illes volen l'ensenyament en català



El 93% de les famílies de nens entre 3 i 8 anys han triat l'ensenyament 
en català a les Balears, segons l'InformeCAT
https://www.plataforma-llengua.cat/estudis/interior/114



www.laprensamagazine.cat

CiU s’ha begut l’enteniment?



 “CiU encara manté alcaldes del PP com Garcia Albiol 
a Badalona, i per contra, presenta mocions de censura 
contra un alcalde independentista, valent i coherent, 
com Jordi Fornas” –diu Uriel Bertran, de SI.

Nota de premsa de SI 
(Solidaritat Catalana per la Independencia)

ES CONVOCA UNA CONCENTRACIÓ A GALLIFA 
EL 30 DE MARÇ EN SUPORT DE JORDI FORNAS 
I PER DENUNCIAR LA MOCIÓ DE CENSURA DE CIU

Ho han anunciat avui en roda de premsa el mateix alcalde Jordi Fornas, Uriel Bertran, Secretari General de SI, i Santiago Espot, president de Catalunya Acció.

Després de conèixer-se la moció de censura que va presentar el grup municipal de CiU de Gallifa el proppassat 18 de març, avui, Jordi Fornas, Uriel Bertran i Santiago Espot, han fet una crida a concentrar-se el proper dissabte 30 de març a les 11:30h a l’Ajuntament de Gallifa, per donar suport a l’alcalde Jordi Fornas. La concentració coincidirà amb el debat de la moció de censura que pretén treure Fornas de l’alcaldia.

El text de la moció va ser presentat pels regidors de CiU el proppassat 18 de març a la Secretària de l’Ajuntament de Gallifa i esgrimeix “enrocaments en qüestions de política nacional” com a motiu per prendre l’alcaldia a Jordi Fornas. CiU no perdona a l’actual batlle de Gallifa haver-se enfrontat a la Delegada del Govern espanyol Llanos de Luna amb motiu de la llei de banderes ni haver portat, i fet aprovar, a darrera Assemblea General de l’AMI, la proposta que tots els municipis integrats en aquesta associació paguin els seus impostos a la Agència Tributaria Catalana.

Uriel Bertran ha considerat, així mateix, paradoxal que “CiU encara mantingui alcaldes del PP com Garcia Albiol a Badalona, i per contra, presenti mocions de censura contra un alcalde independentista, valent i coherent, com Jordi Fornas”. De la seva part, Santiago Espot, ha manifestat que si guanya CiU la moció de censura “guanya Llanos de Luna”.


www.laprensamagazine.cat

La gestión de residuos, una asignatura que se imparte en 'Autodesballestaments La Gleva'




Las escuelas visitan este centro para ver cómo un elemento contaminante como es el automóvil al final de su ciclo de vida, termina desguazado sin perjudicar para nada el medio ambiente

La gestión de residuos, una asignatura docente que se imparte en ´Autodesballestaments La Gleva´.

Más información: www.www.desguaceslagleva.com / www.jas.es


www.laprensamagazine.cat

Rosa Vallribera, la persona de més edat de Castelldefels, cumpleix 107 anys


 

És una de les deu persones 
de més edat de Catalunya
La castelldefelenca Rosa Vallribera, la persona de més edat de la nostra ciutat, acaba de cumplir 107 anys, el que la converteix en una de les deu persones de més edat de tot Catalunya.


www.laprensamagazine.cat