17/8/16

Crònica de grans actuacions d’Els Grocs de Castelldefels



Després de dos dies intensos de Festa Major, i ja amb la feina feta, els Castellers de Castelldefels, finalment poden descansar i recuperar forces. La temporada continua, però ells es prenen un curt descans de dues setmanes abans de reprendre els assajos i les actuacions. I és que han estat uns dies durs, en què han treballat molt, tant durant els assajos previs com durant les actuacions de Festa Major.







Van començar diumenge al vespre amb la seva participació a la cercavila, on van aixecar deu pilars de 4 – vuit d’ells descarregats i dos de carregats – i un 3 de 6 amb l’agulla. Van seguir dilluns al matí, amb sis pilars de 4 descarregats durant la processó de la Verge. El plat fort, però, va ser la gran Diada de Festa Major que van celebrar a la tarda a la Plaça de l’Església, que va comptar amb la participació dels Xicots de Vilafranca i els Castellers de les Roquetes.
Feia dies que anunciaven el 2 de 7, una construcció que feia vint anys que no intentaven i que no han aconseguit carregar mai. La portaven molt assajada i a l’últim assaig l’havien completat fins a acotxador. Era, per tant, un objectiu assolible. Els nervis, però, envaïen la plaça. Van obrir l’actuació amb el 4 de 7 a primera ronda, una construcció que els costa i que encara no havien aconseguit descarregar aquesta temporada. Calia descarregar-la, però, per poder afrontar amb la moral alta la segona ronda. I ho van fer. I ho van fer, a més a més, amb peces noves al tronc. Tot i que les mides no eren bones, el castell va pujar i baixar ràpid i ferm, i es van apuntar el primer castell de set de la tarda.
A segona ronda, van anunciar el 2 de 7. El cap de pinyes cantava les posicions i donava les últimes instruccions. La cap de troncs es preparava per manar el seu primer 2 de 7. Els castellers del tronc semblaven prou serens i confiats. Els de la pinya feien el cor fort, però els nervis els rossegaven per dins. La canalla semblava decidida. El primer peu no estava prou bé i es va desmuntar. Al segon intent, semblava que estava millor, però els segons van demanar que pugessin només terços i avaluessin la situació. Després que els terços donessin el seu vist-i-plau, el castell va tirar amunt, decidit, però tremolós. Ja se sap que el dos sempre remena, però potser remenava massa. Les mides, tanmateix, eren bones. L’acotxadora no s’ho va pensar i va volar fins a col·locar-se. Ja només faltava l’enxaneta, que pujava a poc a poc i molt fineta. Una forta rebregada, però, la va fer dubtar, i la cap de troncs la va fer baixar. Malauradament, una altra forta rebregada durant la baixada va provocar la caiguda del castell, que va quedar en intent. Crits de ràbia i llàgrimes de decepció pertot.
Els Grocs, però, es van refer de seguida. Calia descarregar el 3 de 7 a tercera ronda i, tot i que és una construcció que ja han descarregat en quatre ocasions aquesta temporada i que tenen molt dominada, no es podien relaxar. I no van fallar. I la van descarregar amb seguretat i solvència. A la ronda de repetició, van optar pel 2 de 6 pesat, que van descarregar també sense problemes i, ja la ronda de pilars, van descarregar un preciós vano de 5, amb un pilar de 5 molt treballat. Els Grocs van descarregar, així, la clàssica de 7 per la seva Festa Major – tres mesos abans que la temporada passada – i van signar la millor actuació d’enguany. 

Salut i castells!





No hay comentarios:

Publicar un comentario