8/5/17

El PSC Castelldefels reclama a la Generalitat la reposició urgent del servei de mamografies al CAP El Castell



Els socialistes incidiran des de l'Ajuntament i des del Grup Parlamentari perquè la Conselleria de Salut restitueixi el servei de manera immediata

"La salut de les dones és una prioritat. No volem que les nostres veïnes s'hagin de desplaçar per poder fer ús del servei de mamografies". Aquesta és la resposta de la Primera Secretaria del PSC Castelldefels, Maria Miranda, sobre la decisió del Departament de Salut de la Generalitat de desplaçar el servei a l'Hospital de Viladecans. El Departament de Salut ha pres aquesta decisió per la finalització de la vida útil del mamògraf del centre, que dóna servei a Castelldefels, Gavà, Viladecans i Begues. La derivació a l'Hospital de Viladecans es faria a partir de la primera setmana de juny.
L'Institut Català de la Salut s'ha compromès a restituir el servei amb un mamògraf digital directe, però no concreta una data concreta. Els socialistes, a través del seu Grup Parlamentari, pressionaran per aconseguir la reposició del servei. "Exigim a la Generalitat la restitució del servei a Castelldefels. Donarem suport a les mobilitzacions que es portin a terme per reivindicar la reposició del servei, explica Maria Miranda. A Castelldefels, 7.795 veïnes tenen entre 50 i 70 anys d'edat, per tant, s'han de fer una mamografia a l'any per fer una bona pràctica preventiva.
Tot i que la derivació del servei a l'Hospital de Viladecans seria provisional, els socialistes exigeixen a la Conselleria de Salut que es reconsideri aquesta decisió, a més de demanar la reposició de la resta de l'equipament de radiologia del CAP El Castell. Des de l'Ajuntament de Castelldefels es faran arribar aquetes reivindicacions a la Conselleria de Salut.
 


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario