3/7/17

Vuit de cada deu aproven la gestió de l'Ajuntament




L'enquesta de satisfacció municipal a Castelldefels de la primavera de 2017, elaborada per GESOP, atorga una nota de 6,3 a la gestió de l'equip de Govern municipal

El 82,2% aprova la gestió de l'equip de Govern (el 51,9% la qualifica de notable o excel·lent)

Les dades de l'enquesta realitzada aquesta primavera per encàrrec de l'Ajuntament mostren que els veïns de Castelldefels es mostren satisfets amb l'evolució recent del municipi i amb la gestió municipal. El 82,2% aprova la gestió de l'equip de Govern (el 51,9% la qualifica de notable o excel·lent), i només el 12,6% dels enquestats li donen un suspens. Pel que fa a la valoració mitjana de la gestió municipal, en una escala de 0 a 10, la puntuació atorgada se situa en el 6,3. Aquesta nota de 6,3 millora lleugerament a mesura que es redueix l'edat (els joves són els que donen millor puntuació) i s'incrementa el nivell de formació. La gestió l'aproven els votants de tots els partits.
Per àmbits de gestió, el millor valorat són els Diumenges al Castell (amb una nota mitjana del 7,4), seguit de les activitats culturals i festives (7,2), del servei d'autobús (7), de la seguretat ciutadana (6,9) i del manteniment de parcs i jardins (6,9). L'únic aspecte de la gestió que suspèn l'examen ciutadà és l'aparcament (4,3). D'entre els projectes en marxa, els més ben valorats són la recuperació dels edificis històrics, els correcans, l'increment d'ajuts socials i la remunicipalització del servei de neteja. Pel que fa als projectes de futur, els més ben valorats són el tercer centre de salut, la segona fase de la rehabilitació del poliesportiu de Can Roca, l'ampliació de l'habitatge protegit i la restauració del Castell.
Les qüestions relacionades amb l'espai públic són les que més preocupen els enquestats, en especial la brutícia (28,6%), l'aparcament (15%) i l'estat dels carrers (12,9%). Pel que fa a l'evolució recent de la ciutat, el 44,5% consideren que Castelldefels ha millorat el darrer any; el 37,9% pensa que està igual; i el 16,6% creu que ha empitjorat. Pel que fa a l'evolució futura, set de cada deu enquestats (68,9%) són optimistes i pensen que Castelldefels millorarà.
La valoració de Candela López com a alcaldessa (de juny de 2015 a juny de 2017) es concreta en una puntuació de 6,6. Els votants de tots els partits aproven la gestió de López a excepció dels del PP, que li donen un 4,9. Al seu torn el portaveu, de CiU, Xavier Amate, obté una valoració del 5,7; el portaveu d'ERC, Antoni Casas un 5,7 i el portaveu de Castelldefels sí pot, Àlex Company rep una valoració d'un 5,8. D'altra banda, Maria Miranda, portaveu del PSC en el moment de fer l'enquesta i actual alcaldessa, obté una valoració del 5,8. Pel que fa als líders de l'oposició, Manuel Reyes (PP) i Guillermo Massana (C's) obtenen una valoració de 5,5 i de 4,6, repectivament.
El treball de camp de l'enquesta elaborada per GESOP, que va consistir en 600 entrevistes, es va desenvolupar del 27 d'abril al 12 de maig de 2017.
 

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario