17/7/18

Comencen les obres d'ampliació de l'Hospital de Viladecans



- Les noves instal·lacions suposen una inversió de 60,67 milions €

- L'actuació permetrà triplicar la superfície actual del centre per millorar la qualitat i la resolució de l'atenció hospitalària

El termini estimat d'execució d'obres és aproximadament de 4 anys i 6 mesos, als quals caldrà afegir un període per la posada en funcionament. Durant aquest temps, es mantindrà l'activitat habitual del centre, minimitzant les afectacions per als usuaris. El nou hospital de Viladecans permetrà triplicar la superfície actual, augmentar la capacitat resolutiva i aconseguir millores en el confort de pacients i professionals.

El calendari d'obres en diferents fases d'execució
Durant la primera, que tindrà una durada prevista de 6 mesos, el primer que es farà és traslladar aquelles dependències del centre que ocupen espais que seran enderrocats per poder construir el nou edifici de l'hospital. D'altra banda durant aquesta fase es tancarà  parcialment el pàrquing de vehicles de l'hospital i s'hi faran nous accessos. També es construirà una nova rampa d'accés a urgències per a les ambulàncies i es farà l'adaptació de la zona logística de l'hospital (magatzem, bugaderia, residus, etc). L'arbrat serà traslladat a vivers fins que pugui tornar al recinte.
Una vegada reubicats els espais afectats es construirà el nou edifici. La superfície de l'actuació, incloent obra nova i reforma, serà de 40.802 m2. Les obres suposen una inversió total de 60,67 milions d’euros i la durada prevista és de 4 anys i mig.

El nou i el vell
El nou edifici, previst a l'Avinguda del Mil·lenari, es destinarà en la major part a usos assistencials, mentre que a les instal·lacions actuals es mantindran les consultes externes i s'utilitzaran per a usos administratius i no assistencials.
L'edifici històric acollirà dependències administratives i no assistencials. A més, es crearan espais enjardinats entre edificis, fet que contribuirà a unes bones condicions ambientals que afavoreixin el benestar de pacients i professionals.
Un cop acabat, el nou edifici permetrà una millora substancial del servei ja que es passarà de les habitacions de quatre llits que hi ha a l'actualitat a habitacions d'un i dos llits. En total el llits disponibles passaran dels 117 actuals a 154. El nombre de quiròfans també augmenta de 5 a 7 així com les sales d'exploracions (66) i els boxes d'urgències (38). A més augmenten en 13 les places de què disposarà l'hospital de dia.
Segons fonts hospitalàries, durant tot el període de reforma del centre funcionarà una comissió de seguiment de les obres  que vetllarà perquè aquestes afectin els menys possible els treballadors i la ciutadania.
 

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario