6/9/11

El PSC respon al PP i l'acusa de tergiversar les cifres del deute municipal

El PSC acusa al PP a l’Ajuntament de Castelldefels de faltar a la veritat tergiversant les xifres del deute municipal per justificar retallades en els serveis públics

o    L’exalcalde socialista Joan Sau assegura que el deute és de 50 milions d’€ i no 84 milions, com pretèn fer creure el PP

o     Els socialistes acusen a l’alcalde del PP Manuel Reyes de llençar una cortina de fum per justificar retallades de serveis públics i l’imcompliment de les seves promeses electorals.

El pasado fin de semana, el PP de Castelldefels emitió una nota de Prensa sobre el agravamiento de la deuda municipal, respecto a lo anunciado por el anterior gobierno socialista. Hoy, el PSC de Castelldefels nos hace llegar su respuesta, que al igual que la nota del PP, reproducimos en su totalidad a continuación.

El Partit dels Socialistes (PSC) ha negat que l’estat de les finances de l’Ajuntament de Castelldefels sigui com ha afirmat el PP; ans el contrari, es tracta d’uns comptes sanejats. Per els socialistes, les afirmacions de l’actual alcalde de la ciutat, el popular Manuel Reyes, de què el deute municipal és molt superior al que s’hava reconegut “és una maniobra clarament electoral que té dos objectius: amagar la seva intenció de posar en marxa un paquet de fortes retallades en els serveis públics, en la senda del que estan anunciant altres dirigents del PP arreu d’Espanya i, en segon lloc, justificar l’incompliment del seu programa electoral”, ha assegurat el portaveu del Grup municipal Socialista i exalcalde, Joan Sau.

El PSC ha indicat que el deute municipal és de 50 milions i no de 84 milions com ha assegurat el PP. Aquest deute mai no va ser utilitzat per despesa corrent, sinó que es va destinar a inversions per tal de dotar Castelldefels dels equipaments i infrastructures necessàries per afrontar el creixement que la població havia experimentat en els darrers anys, com ara la construcció del teatre, la biblioteca i les escoles bressol o la urbanització de barris com Montmar.
Tot i el gran volum d’inversions dels darrers anys -que al 2009 va ser de 23 milions, el més alt des del retorn dels Ajuntaments democràtics- els equips de govern socialistes van emprendre plans d’austeritat pressupostària que van permetre assolir tres objectius:
-   reduir el deute, que era de 58,8 millones al gener de 2005 i a dia d’avui és de 50 milions (i a finals d’any serà de 47 milions).
-  acabar tot els exercicis amb superàvit des de 2004, tot i la crisi econòmica
-  i deixar, a 31 de desembre de 2010, un remanent de tresoreria de 6,7 milions d’euros per destinar-los a allò que es considerés.
En relació al deute de l’empresa municipal Castelldefels Projeccions, Sau ha recordat que el PP coneixia l’estat dels seus comptes, ja que sempre hi ha hagut un representant al Consell d’Administració, on es donen a conèixer tant el deute de l’empresa com la resta de dades econòmiques. “Com poden dir ara que ho desconeixien si hi estaven presents?”, ha assegurat Sau. I ha afegit: “Com pot mostrar-se sorprès l’alcalde Reyes per les pòlisses de tresoreria, si se’n dóna compte en el ple de l’Ajuntament en què ell era regidor?”.
Els socialistes consideren una aberració des del punt de vista comptable que el PP barregi deute amb altres conceptes com les fiances, les pòlisses de crèdit i les factures pendents d’abonar. Com qualsevol gestor públic sap, els crèdits estableixen com i en quins terminis s’han de retornar, i l’Ajuntament mai no ha deixat de pagar ni una sola mensualitat ni una sola anualitat. “Aquest desconeixement posa de manifest la més absoluta incompetència per governar”, ha assegurat Sau. De la mateixa manera, totes les factures tenen consignació pressupostària; per tant, es paguen sense generar deute. Per cert, que 2 dels 11,4 milions en factures que el PP assegura que estan pendents d’abonar han estat generats per l’actual equip del PP en els només tres mesos que porten governant.
Per al PSC, a més, la lectura tergiversada de l’estat dels comptes municipals és una cortina de fum del PP per justificar, d’una banda,  la implantació d’un paquet de retallades en els serveis públics que afectaran als ciutadans i les ciutadanes de Castelldefels; de l’altra, l’incompliment d’algunes de les promeses electorals, com ara paralitzar les obres de tres edificis destinats a lloguer assequible per a joves i gent gran al barri de Canyars i construir en el seu lloc un equipament.
D’altra banda, l’alarma sobre l’estat dels comptes municipals contrasta amb algunes despeses de l’actual equip de govern del PP, despeses del tot innecessàries com ara la supressió d’un carril bici, sense cap informe tècnic ni policial que ho avali, o l’arrenjament dels domassos. En aquest capítol de despeses innecessàries, el PSC inclou l’encàrrec d’una auditoria externa. En aquest sentit, el PSC ha recordat que una de les funcions de l’interventor municipal (un funcionari d’un cos d’habilitació nacional, sense cap accent polític ni partidista) és auditar els comptes municipals. A més, tota la documentació econòmica de l’Ajuntament està en mans del Tribunal de Comptes, la Generalitat, el Ministeri d’Economia i el Tribunal de Comptes de l’Estat.

Per últim, Sau ha demanat a l’alcalde Manuel Reyes del PP que “deixi, d’una vegada per totes, de fer oposició a l’oposició i es dediqui a governar amb l’eficàcia i l’eficiència que es mereix la nostra ciutat”.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario