13/11/11

Es recupera la Diada del Vi Novell

Coincideix amb l'11 de l'11 de l'11 

que 11 D.O. catalanes han presentat 

els seus vins joves a les 11


Aquest any la casualitat ha volgut que el dia de Sant Martí coincidís amb l'11 de l'11 de l'11 i així, a les 11 del matí, 11 denominacions d'origen catalanes han presentat els seus vins novells en una diada que es recupera després de 5 anys.

Una branca de pi penja del balcó de la Generalitat. L'hi han enfilat els Xiquets de Tarragona, i és el símbol que tradicionalment es col·locava a la porta dels cellers per indicar l'arribada del vi novell. Aquest any la verema ha estat excel·lent, i s'han recollit gairebé 440.000 tones de raïm

Tot i les males previsions inicials de l'estiu, a causa de la sequera, la bonança del temps de finals d'agost ha permès que les vinyes recuperessin hidratació. Això ha permès recuperar l'elaboració d'aquests vins joves o novells amb un alt nivell de qualitat, cosa que amplia l'oferta que el sector posa a disposició dels consumidors.

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que ha presidit l'acte de celebració, acompanyat del director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort, ha afirmat que aquesta festa és una invitació a conèixer el vi de l'any i ha animat els assistents "a posar més èmfasi en la comercialització, ja que s'estan elaborant vins de gran qualitat que haurien de ser presents arreu". 

Amb aquest acte, el govern ha volgut recuperar, després de 5 anys, la Diada del Vi Novell, que se celebra per Sant Martí, i donar un impuls al sector. Enguany la data té una simbologia especial: és dia 11, de l'11, i a les 11 del matí les 11 denominacions d'origen catalanes han presentat els seus vins joves. 

Els actors de la sèrie de TV3 "La Riera" Anna Sahun i Jaume Comas, i Carles Sans del Tricicle han estat els encarregats d'"espinjolar" la bóta, és a dir, d'encetar-la i fer-ne el primer tast. 

El xef del restaurant Can Fabes, Xavier Pellicer, ha fet el pregó, en un acte que també ha estat un homenatge al desaparegut Santi Santamaria.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario