12/3/12

La previsió d’ingressos per al 2012 destapa la demagògia del govern municipal de Castelldefels

El pressupost municipal posa de manifest que la rebaixa fiscal anunciada per PP i CiU és inexistent i les mesures per reactivar l’economia, nul·les

La previsió d’ingressos que contempla el pressupost de l’Ajuntament de Castelldefels per al 2012 ha posat de manifest la demagògia que el govern municipal de PP, CiU i AVVIC va fer servir per aprovar les ordenances fiscals. “El maquillatge de la suposada rebaixa fiscal més gran que s’havia fet mai a Castelldefels, tal i com la va definir l’alcalde, s’ha vist a la llum del dia i ara, gràcies al pressupost, al govern municipal se li veuen totes les arrugues”, ha indicat el portaveu del Grup Municipal Socialista, Joan Sau.

El govern municipal va manifestar que la rebaixa de l’Impost de Vehicles per als vehicles de menys cilindrada repercutiria favorablement en la butxaca d’un gran nombre de conductors i conductores. La realitat, però,  indica que per aquest impost, l’Ajuntament només recaptarà 3.000 euros menys que l’any passat sobre una recaptació total de 3.5 milions d’euros.

Pel que fa a les mesures de rebaixa fiscal que l’Ajuntament va qualificar com a destinades a reactivar l’economia, el pressupost també desenmascara la demagògia. Ni les rebaixes en l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) ni en l’Impost sobre Construccions, Instal.lacions i Obres (ICIO) ho reflecteixen. Tant és així que l’ICIO preveu 75.000 euros menys d’ingressos que l’any passat (s’han previst 600.000 euros). Quant a l’IAE, la rebaixa  del qual havia de suposar la implantació de noves empreses, el que preveu el pressupost és 97.000 euros menys del que es va recaptar el 2011.

Ni la rebaixa d’impostos és la que deien ni les modificacions de tases i preus està suposant  un increment dels ingressos. Com a mostra el botó de l’impost més significatiu: l’Impost de Bens Immmobles (IBI). “Fent un joc de mans amb la rebaixa del tipus impositiu fan veure que el baixen, quan en realitat és que no baixarà i cada família acabarà pagant el mateix”, ha assegurat Sau.

En canvi, el que sí que està començant a notar tant la ciutadania com les empreses i les entitats són algunes pujades, en alguns casos astronòmiques, com ara en la tasa d’obertura d’alguns establiments o en diversos preus de les instal·lacions esportives municipals.

El Grup Municipal Socialista considera que en l’actual situació de dificultat econòmica, PP i CiU han renunciat a que l’Ajuntament mantingui el nivell actual d’ingressos que li permetria garantir la prestació dels serveis públics en l’actual situació de dificultat econòmica. Pel contrari, l’aposta de l’equip de govern municipal “no és més que l’excusa per a tot un seguit de retallades en els serveis que tant el PP com CiU tenen previst de dur a terme a Castelldefels” ha afirmat Joan Sau.

PSC de Castelldefels
Castelldefels, 8 de març de 2011



www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario