28/1/13

Aquest diumenge, el ‘Cyrano’ d’en Pere Arquillué, lluirà al Teatre Plaza

Pere Arquillué, serà Cyrano, al Plaza, aquest diumenge


Hora:19h
Lloc: Teatre Plaza
Autor: Edmond Rostand
Direcció: Oriol Broggi
Intèrprets: Pere Arquillué, Marta Betriu, Bernat Quintana, Ramón Vila, Jordi Figueras, Isaac Morera, Babou Cham, Pau Vinyals, Andrea Portella i Emma Arquillué.
Idioma: català
Durada de l'espectacle: 2 hores i 20 minuts
Preu: 23 euros

Sinopsis: A diferència de tots nosaltres, i de la resta dels mortals, el Cyrano de Rostand disposa d'una tan plena consciència d'ell mateix que se sap indigne de ser estimat. La irresistible enormitat del nas no és sinó metàfora de la deformitat de l'ànima.
Per desencadenar aquest drama tan agraït de contemplar i d'ingerir com de quasi impossible digestió, no n'hi ha prou amb aquesta consciència. Cal, en primer lloc, que el personatge actuï en conseqüència, que llueixi un caràcter d'acord  amb l'exageració del nas.
Així, el trobem adorable i temible, heroic i fatxenda, imprudent, impetuós, però sensible i respectuós fins a extrems malaltissos. Com els romàntics de debò, Cyrano no fa trampes ni se'n fa. Amb aquests ingredients i malgrat la inesborrable tara original, qualsevol altre personatge o persona podria triomfar sobre l'adversitat, merèixer l'amor, obtenir-ne la plena correspondència. Quina força s'hi oposa? El destí advers, és a dir la mala sort reiterada, com ell mateix acaba per reconèixer: “M'ha sortit malament fins i tot el final”.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario