5/4/13

Bárcenas pot tenir preparats més papers, que “farien tremolar el Govern”


Ho assegura el periodista Raúl del Pozo a ‘El Mundo’


L’extresorer del PP Luis Bárcenas, principal protagonista del cas de presumpte finançament irregular i sistemàtic del PP, amb sobresous en negre a la seva cúpula inclosos, podria tenir preparada una nova bomba en forma de documents en el seu poder. Així ho assegura el columnista habitual de la contraportada del diari ‘El Mundo’, Raúl Del Pozo, avui anunciat excepcional en portada.

Del Pozo titula el seu article de forma ben significativa: “Bárcenas no vol ser Torres, o sí”, en al·lusió al soci d’Iñaki Urdangarin, Diego Torres, que ha mostrat els seus emails comprometedors sobre el cas Nóos de forma escalonada, multiplicant-ne així l’impacte. De la mateixa manera, i segons Del Pozo, Bárcenas podria tenir preparada un segona arma de destrucció massiva, després dels seus primers 'papers': una llista de “quantitats i noms”, que s’entén que han participat de donacions irregulars al partit i que “farien estremir el Govern i l’aparell productiu”.

L’articulista no dóna noms, però n’insinua algun: “hi veig una empresa fantasma, tapadora, suposadament per fer rases, realment una empresa del PP per al transvasament de donatius i tripijocs”, diu Del Pozo. En la suposada llista de Bárcenas també hi hauria “grans empresaris de la distribució, del vi, de la construcció, estrelles de la ràdio o directius que han canviat en aquests anys de companyia”. També esmenta “el xofer d’un president i l’assessor àulic d’un president”.

Aznar no va rebre sobresous
“des que va arribar a la presidència”
Del Pozo gairebé no exclou cap dirigent de la cúpula del PP com a receptor de sobresous irregulars. Només exculpa en part dos noms, i d'una forma tan relativa que sembla més aviat que els acusa. Així, assegura que “José Maria Aznar no va rebre sobresous des que va arribar a la presidència del Govern” –cosa que pot donar a entendre que sí que en rebia abans–, i no salva, ni a mitges, cap altre dirigent popular: “la resta, tots”. 

No hi ha rebuts de Rajoy
Del Pozo també assegura que Bárcenas té en el seu poder rebuts “molt significatius” dels pagaments irregulars, i que cap d’aquests rebuts no és de Rajoy. Una afirmació que, tenint en compte la forma acuradament ambigua en què està redactat, no significa en cap cas que Rajoy no hagi rebut cap sobresou. Més aviat, tot el contrari.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario