11/7/13

La UPC i Syngenta creen una càtedra d’empresa per a la innovació i millora de les bones pràctiques fitosanitàries


La formació, la recerca, la transferència de coneixements i la divulgació de l’activitat investigadora en l’àmbit de la sanitat vegetal són els eixos de la nova càtedra d’empresa, creada arran de l’acord signat l’11 de juliol entre la UPC i la multinacional Syngenta a Castelldefels. 

La Càtedra Syngenta-UPC d’Innovació i Millora de les Bones Pràctiques Fitosanitàries s’ha creat avui, 11 de juliol, a Castelldefels, arran de l’acord signat entre el rector de laUniversitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), Antoni Giró, i Sergio Dedominici,  director general de Syngenta Iberia, una de les empreses  líders al món en el desenvolupament de tecnologies i solucions aplicades del sector agrícola.

La nova càtedra d’empresa consolida la col·laboració entre Syngenta i la UPC, especialment a través de l’Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (ESAB), en activitats d’R+D+I i de transferència de resultats en el camp de les tecnologies per a la millora de la qualitat dels cultius, basades en l’aplicació adequada de productes fitosanitaris.

Un exemple d’aquesta relació és un projecte d'investigació per a la millora de les aplicacions de productes fitosanitaris en el cultiu de pebrot en hivernacle a Almeria. Aquest projecte s’emmarca en un conveni de col·laboració entre els impulsors de la càtedra, que abasta aspectes com ara la reducció de la contaminació i el risc per a l'operari així com el desenvolupament de tècniques o tecnologies alternatives per determinar el volum més eficient d'aplicació dels productes fitosanitaris, aconseguint aplicacions més òptimes.  

La nova càtedra d’empresa també afavorirà la transferència de coneixements sobre els resultats de la recerca, donant-los valor mitjançant patents o l’aplicació directa dels resultats al mercat, i difonent-los a través de publicacions en qualsevol suport i de jornades de divulgació tecnològica.



www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario