RECEPTA
Un dels costums més dolços de la vigilia
de Tots Sants o de la nit de Hallowen és el dels panellets. Antigament els
panellets rarament es compraven; la gent els adquiria participant en rifes que
es realitzaven durant gairebé tot el dia, o bé s´els feia a casa. Amb
l´arribada de les pastisseries, es va estendre el costum de comprar-los i les
rifes van acabar desapareixent. Era costum menjar els panellets a la nit,
desprès de sopar i hom els hi atorgava un sentit sagramental. Possiblement es
tracta de la pervivencia dels antics pans votius, en aquest cas oferts als
difunts.
Amb
els panellets, es menja també les castanyes
rostides, acompanyat tot per un bon vi dolç, essencialment moscatell o mistela
begut en porró. Als pobles es fan castanyades populars.
INGREDIENTS:
250 gr d'ametlles crues ratllades
250 gr sucre
150 gr patata
150 gr de moniato
250 gr sucre
150 gr patata
150 gr de moniato
1 ou
75 gr de pinyons
1 llimona
75 gr de pinyons
1 llimona
PREPARACIÓ:
Bulliu
les patates amb pell i escalivar els moniatos al forn.
Peleu-los
i feu-ne un puré sec
Deixeu-lo refredar completamentAfegiu-hi després el sucre, les ametlles i raspadures de la pell de la llimona.
Barregeu bé primer amb una forquilla i desprésamb una espàtula de fusta.
Aixafeu la barreja sense remenar-la fins que quedi unida.
Deixeu reposar la pasta dels panellets 24 hores.
Agafeu trossets de pasta i feu-ne boletes petites.
Passeu-les per clara d'ou una mica batuda.
Cobriu-los amb pinyons.
Aneu-los col-locant els panellets en una safata de forn.
Pinteu-los amb rovell dòu.
Poseu la plata a forn mitjà (180º) uns 15 o 20 minuts.
www.laprensamagazine.cat
No hay comentarios:
Publicar un comentario