15/10/13

Troben a Castelldefels les primeres restes d'una espècie de cèrvid de fa 90.000 anys

L’Ajuntament de Castelldefels i investigadors de la UB presenten el proper divendres, 18 d’octubre, al Saló de Plens del consistori, un cèrvid de fa 90.000 anys. La troballa d'aquesta espècie de cèrvid actualment extingida i de la qual no se'n tenia cap coneixement a la Península Ibèrica s’ha fet al jaciment de la Cova del Rinoceront de Castelldefels. L'animal, que pertany a la família del cérvol actual i s'anomena Haploidoceros mediterraneus, va viure en el Plistocè fa uns 90.000 anys. Fins al moment tan sols s'havien identificat Haploidoceros en dos jaciments situats al sud-est de França.

El descobriment l'han realitzat els investigadors del Seminari d'Estudis i Recerques Prehist riques (SERP) i del Grup de Recerca del Quaternari (GRQ) de la UB, Montserrat Sanz i Joan Daura. L'estudi de les restes s'ha dut a terme conjuntament amb Jean-Philip Brugal, investigador del CNRS de la Universitat d'Aix-Marseille. El SERP, dirigit pel catedràtic Josep M. Fullola, és un grup de recerca vinculat a la càtedra de Prehist ria del Departament de Prehist ria, Hist ria Antiga i Arqueologia de la UB.

L’Haploidoceros mediterraneus es caracteritza per tenir unes dimensions més petites que el cérvol actual. El més significatiu d'aquest animal i que el diferencia de la resta de cèrvids són seves banyes: molt grans, pesades i amb tan sols dues puntes cadascuna.

www.laprensamagazine.cat 

No hay comentarios:

Publicar un comentario