13/11/13

Junqueras amenaza, en seu del Parlament europeu, amb aturar l'economia catalana i paralitzar l'Estat



El president d'ERC, Oriol Junqueras, 
durant la seva intervenció avui 
dimecres a Brussel·les

El líder d'ERC afirma que utilitzaran "tots els instruments" 
democràtics per aconseguir la consulta

Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), ha amenaçat les institucions espanyoles amb la possibilitat de paralitzar l'estat durant una setmana aturant l'economia catalana. Així de contundent s'ha mostrat el líder de l'oposició que s'ha preguntat si “algú creu que no som capaços” de fer-ho.


Junqueras, que ha fet aquestes declaracions en el marc d'una conferència que ha fet al Parlament Europeu, ha volgut subratllar així que s'utilitzaran “tots els instruments” de “mobilització social democràtica” que tenen al seu abast si no s'autoritza una consulta. Al mateix temps, ha reflexionat sobre l'impacte que una aturada d'aquestes característiques tindria sobre l'economia espanyola “donat que Catalunya representa una quarta part dels ingressos fiscals de l'Estat espanyol i donat que nosaltres ens hem demostrat que podem posar dos milions de persones a les carreteres”.

El líder d'ERC també ha volgut advertir de l'impacte que tindria aquest fet sobre el PIB espanyol, quina opció tindrien els creditors del deute de l'estat i què passaria amb la prima de risc.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario