12/11/13

Montoro diu ara que està "per pactar" una millora econòmica amb Catalunya però "no s'ha arribat a cap concreció", però que serà Catalunya qui treurà España de la crisi…

El ministre d'Hisenda insisteix a TV3 que no hi haurà
consulta perquè no hi cap a la Constitució.

"Espanya sortirà de la crisi perquè Catalunya
ens traurà de la crisi", assegura sense posar-se vermell

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, està disposat a arribar a un acord econòmic amb Catalunya per desactivar el procés sobiranista. "No estem arribant a aquell nivell de concreció, però jo estic per pactar", ha dit des de Madrid en una entrevista a 'Els matins de TV3'. "Els problemes de Catalunya tenen molt a veure amb els problemes econòmics. Hem d'acabar amb la crisi per acabar amb una altra mena de problemes", ha afirmat Montoro. "Molts creuen que amb la independència Catalunya sortiria de la crisi, i no és així". I ha reblat: "Espanya sortirà de la crisi perquè Catalunya ens traurà de la crisi".

El ministre també insisteix una vegada més que no hi haurà consulta sobiranista "perquè no hi cap dins la Constitució".

Montoro confia que el nou finançament que l'Estat començarà a negociar els propers mesos amb totes les comunitats autònomes satisfaci les aspiracions catalanes, tot i que lamenta que Catalunya reclami més diners quan, segons ell, el 2009 celebrava l'acord assumit pel conseller Castells. "Qui va ser el guanyador de l'acord de finançament de 2009? Qui va ser, se'n recorda? Què deia el tripartit? Qui es va posar la medalla? Ja se'ls ha oblidat! La qual cosa és una meravella. La foto és allà. No es recorda de la foto, amb tots els dirigents d'ERC?", s'ha preguntat el titular d'Hisenda i Administracions Públiques en resposta a la periodista Ariadna Oltra.

"No paguem l'addicional tercera de l'Estatut perquè no tenim diners"
Amb no poca desvergonya Montoro admet que el govern espanyol incompleix l'Estatut. "No paguem l'addicional tercera de l'Estatut perquè no tenim diners", ha dit. A partir del 16 de novembre el govern espanyol començarà a pagar els diners que deu a Catalunya del Fons de Liquiditat Autonòmic. Aquests diners són els que permetran a la Generalitat pagar el deute que té amb les farmàcies.

El ministre també ha denunciat l'alt nivell de frau, que l'executiu és incapaç de controlar: "No és normal que la gent accepti que li facin un pressupost sense IVA. Això és un frau". No complir amb l’Estatut de manera continuada, es veu que no es tan greu. Desvergonya, molta desvergonya…

No hay comentarios:

Publicar un comentario