Després de perdre el ceptre com a líder de la gastronomia mundial l'any
passat en favor del danès Noma, El Celler de Ca Roca torna com a millor
restaurant del món segons la revista britànica Restaurant, que acaba de fer
pública la seva llista 50 millors establiments.
El Noma de René Redzepi, que ja va encapçalar la llista, pasa ara a una
tercera posició, mentre que el segon lloc l’ocupa ara la Osteria Francescana Modena d'Itàlia.
Pel que fa a la resta de restaurants espanyols, set en total han aconseguit situar-se
entre el mig centenar escollits, sent el restaurant Mugaritz d'Andoni Luis Aduriz
el següent en la llista, en una destacable sisena posició.
Completen la llista Arzak en el lloc 17, l’Asador Extebarri de Bittor Arguinzoniz,
que puja fins a la plaça 13, el restaurant Azurmendi, en el 19, el local de
Quique Dacosta a Dénia, en el número 39, i finalment, el restaurant Tiquets
d'Albert Adrià, situat al Paral·lel de Barcelona, que entra per primera vegada
en la llista dels 50 millors restaurants del món en el lloc número 42.
França, tinguda pel bresol de gastronomia, només ha col·locat 4 restaurants entre els 50 primers de la llista.
Albert Adrià, doblement reconegut
Per la seva part, Albert Adrià, ha estat reconegut
com a millor xef pastisser del món. El germà de Ferran Adrià pren d'aquesta
manera el relleu a Jordi Roca, que va aconseguir el títol l'any passat en la
primera edició en què s'atorgava. D'aquesta manera Adrià ha estat doblement
reconegut aquest dilluns a la nit en la cerimònia que es fa a Londres, ja que
el restaurant que gestiona juntament al seu germà i als germans Iglesias, el
Tickets, ha entrat per primera vegada a la llista dels 50 millors del món.
Aquesta es la llista dels 50 millors restaurants del món
- El Celler de Can Roca Girona, España
- Osteria Francescana Modena, Italia
- Noma Copenhagen, Dinamarca
- Central Lima, Perú
- Eleven Madison Park Nueva York, Estados Unidos
- Mugaritz San Sebastián, España
- Dinner by Heston Blumenthal London, Reino Unido
- Narisawa Tokio, Japón
- D.O.M. São Paulo, Brasil
- Gaggan Bangkok, Thailand
- Mirazur Menton, Francia
- L’Arpège Paris, Francia
- Asador Etxebarri Atxondo, España
- Astrid y Gastón Lima, Perú
- Steirereck Vienna, Austria
- Pujol Mexico City, México
- Arzak San Sebastián, España
- Le Bernardin New York, Estados Unidos
- Azurmendi Larrabetzu, España
- The Ledbury London, Reino Unido
- Le Chateaubriand Paris, Francia
- Nahm Bangkok, Tailandia
- White Rabbit Moscú, Rusia
- Ultraviolet by Paul Pairet Shanghai, China
- Fäviken Järpen, Suecia
- Alinea Chicago, Estados Unidos
- Piazza Duomo Alba, Italia
- The Test Kitchen Ciudad del Cabo, Sudáfrica
- Nihonryori RyuGin Tokio, Japón
- Vendôme Bergisch Gladbach, Alemania
- Restaurant Frantzén Estocolmo, Suecia
- Attica Melbourne, Australia
- Aqua Wolfsburg, Alemania
- Le Calandre Rubano, Italia
- Quintonil Mexico D. F. México
- L’Astrance París, Francia
- Biko Mexico D.F., México
- Amber Hong Kong, China
- Quique Dacosta Denia, España
- Per Se New York, Estados Unidos
- Maní São Paulo, Brasil
- Tickets Barcelona, España
- Boragó Santiago, Chile
- Maido Lima, Perú
- Relae Copenhague, Dinamarca
- Restaurant André Singapur
- Alain Ducasse au Plaza Athénée París, Francia
- Schloss Schauenstein Fürstenau, Suiza
- Blue Hill at Stone Barns Pocantico Hills, Estados Unidos
- The French Laundry Yountville, Estados Unidos
www.laprensamagazine.cat
No hay comentarios:
Publicar un comentario