21/2/18

La primera trucada del món de 5G es va realitzar des de Castelldefels a Madrid


zentauroepp42215725 antenas de huawei y vodafone usadas para la primera llamada 180220123033 

La nova connexió permet velocitats de descàrrega que multipliquen per vuit les velocitats estàndard del 4G

La prova en una xarxa real va aconseguir una velocitat de descàrrega de 2,09 Gb/

A pocs dies del Mobile World Congress, Vodafone i Huawei han protagonitzat una fita en la indústria: la primera trucada del món amb tecnologia 5G. I Barcelona va ser protagonista, doncs la trucada es va celebrar entre Castelldefels i Madrid.
Aquesta primera connexió va ser duta a terme per Vodafone Espanya que, en col·laboració amb Huawei, han desenvolupat contra rellotge l'equip necessari per poder realitzar-la. I és que l'estàndard per a transmissions 5G va ser aprovat fa solament dos mesos, al desembre.
La demostració es va celebrar sobre l'estàndard 5G NSA, que preveu una connexió dual de 4G i 5G (usant equips 5G sobre la xarxa 4G). La trucada no va ser en laboratori, sinó en un entorn de prova real, i es va aconseguir una velocitat de descàrrega que multiplica per vuit les velocitats estàndard del 4G. Així, en la prova real, que va durar uns segons, es van aconseguir velocitats de 2,09 Gb/s, amb una latència de 10 mil·lisegons. També es va realitzar una segona prova, en aquest cas amb una videotrucada usant connexió 5G, en la qual es va connectar amb el secretari d'Estat per a la Societat de la Informació i l'Agenda Digital, José María Lassalle, que es trobava a Madrid. "És una fita, alguna cosa històric", va destacar el director general de Vodafone per a Catalunya, Albert Buxadé, a Castelldefels.

El 5G és la tecnologia de connexió que ha de canviar el món
El 4G ha portat la connexió ultra ràpida dels usuaris i els seus dispositius mòbils, però el 5G ha de permetre la interconnexió de les coses (IoT), que els aparells parlin entre si: cotxes connectats, robòtica, ciutats intel·ligents, millores en la indústria... O el que és el mateix: una important injecció i millora de l'economia. És per això que liderar aquesta indústria és de vital importància per als països, una carrera en la qual Barcelona vol convertir-se en laboratori mundial amb la iniciativa 5G Barcelona.
Al desembre es va aprovar l'estàndard per desenvolupar la primera fase d'aquesta tecnologia, el protocol de la qual es denomina 5G NSA. Aquest primer estàndard afecta a la ràdio de les transmissions, mentre que després haurà d'aprovar-se el de l'arquitectura de la xarxa. És per això que l'actual estàndard funciona sobre les xarxes 4G de forma dual.
Vodafone també va aprofitar la prova per anunciar que a la fi d'aquest any ja es duran a terme els primers pilots centrats en casos d'ús reals (sanitat, automoció, robòtica...) amb 5G. La disponibilitat dels routers està prevista para a partir del segon trimestre del 2019, mentre que els terminals arribarien en el segon semestre del 2019.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario