Durant anys han tingut mala fama
perquè el seu consum s'associava a una pujada dels nivells de colesterol, però
el cert és que si poguéssim escollir un aliment
perfecte per esmorzar cada dia, aquest seria l'ou.
Un ou sencer conté una important
quantitat de vitamines, minerals, proteïnes d'alta qualitat, greixos saludables
i altres micronutrients molt beneficiosos per a la nostra salut. En només una
ració, aporta vitamina B12, vitamina B2, vitamina A, vitamina B5, seleni,
calci, ferro, potassi, zinc, manganès, vitamina E i folat, entre d'altres. I
aporta només 77 calories.
El seu consum té un efecte mínim
sobre els nivells de colesterol a la sang, tal com va quedar demostrat en
aquest estudi que va dur a terme la Universitat d'Harvard. De fet, millora el perfil lipídic perquè
eleva el HDL, també conegut com a colesterol bo.
Tampoc no existeix cap associació
entre prendre ous diàriament i un risc més gran de patir una malaltia
cardíaca, com es va demostrar en aquesta investigació que va dur a terme a
la Universitat Huazhong de Ciència i Tecnologia de la Xina. En canvi, sí
que ha quedat provat que prendre ous redueix la resistència a la insulina, un dels factors que augmenta
notablement el risc de patir diabetis, com va reflectir aquest altre estudi de
la Universitat de Connecticut als Estats Units.
També aliment perfecte per al nostre cervell
Els ous són un aliment també perfecte per al nostre cervell perquè
contenen colina, un nutrient essencial necessari per sintetitzar el
neurotransmissor acetilcolina involucrat en moltes funcions, entre elles la
memòria i la intel·ligència. A més, prevé el deteriorament cognitiu, com van
concloure experts de la Universitat de Boston que van analitzar la relació
entre el consum de colina en la dieta, la funció cognitiva i la morfologia
cerebral en un grup de persones sanes.
Finalment, l'ou aporta aminoàcids essencials per
estimular la fabricació al nostre cos de les principals proteïnes que formen el
suport de les nostres estructures musculo-esquelétiques, de la nostra pell o
dels nostres òrgans.
En definitiva, si veritablement
es pot parlar d'un superaliment,
sens dubte l'ou és un dels més ferms candidats. La seva ingesta al matí permet
començar el dia amb una contribució de nutrients i d'energia ideals que serviran
d'aportació al cos durant les llargues jornades a què ens sotmetem diàriament.
Font:
El Nacional
www.laprensamagazine.cat
No hay comentarios:
Publicar un comentario