27/6/19

Li demanen 25 any de presò per l'assesinat de la seva parella i amagar el cos a l'Autovia de Castelldefels





Va ser detingut a Nova York, poc abans que el crim prescrivís, on va romandre fugat gairebé 20 anys. (La Vanguardia)



Un jurat popular jutja des d'aquest dimarts a l'Audiència de Barcelona a Rafael AB, el presumpte assassí de Nidia Rodríguez la seva exparella colombiana, llavors de 31 anys, a la qual va atacar amb traïdoria i acarnissament amb un objecte punxant a la cara, pit i esquena, i després va fugir a Nova York. S'enfronta a 25 anys de presó després que la policia aconseguís detenir i extradir des dels Estats Units, on va romandre fugat 20 anys.

A més dels 25 anys de presó, la Fiscalia sol·licita també per al suposat assassí, de nacionalitat dominicana, una indemnització de 400.000 euros per als dos fills de la víctima, 80.000 euros per a la mare i 180.000 euros per als sis germans en concepte de responsabilitat civil.

Els fets es remunten a octubre de 1997, quan l'acusat, que tenia llavors 24 anys, es va dirigir al domicili de Nidia, amb qui havia mantingut una relació sentimental mesos abans i, sota el pretext de lliurar-li uns efectes, la va convèncer perquè baixés al portal, on van mantenir una conversa que va derivar en una forta discussió.

El cos de Nidia va ser trobat el maig de 1998 al km 11 de l'autovia de Castelldefels (Barcelona), amb el mateix conjunt groc amb el qual havia abandonat el seu domicili, però per llavors el seu presumpte assassí ja vivia a Nova York, on es escapolir "precipitadament" hores després de cometre el crim i on "va romandre il·localitzable" durant anys amb una identitat falsa.

El seu cas es va reobrir el 2015 arran d'un tràmit de la Policia Nacional amb els jutjats de Gavà per confirmar quines ordres de detenció internacional estaven encara vigents, el que va reactivar l'alerta roja d'Interpol i va permetre la seva detenció, tal com sosté un comunicat del Departament d'Immigració dels EUA. Va ser detingut mesos abans que prescrivís el crim.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario