4/11/19

Castelldefels: Més pressió fiscal sobre grans propietaris i més suport a famílies i PIMEs


 L'Ajuntament de Castelldefels aprova les Ordenances Fiscals per al 2020


• L'increment impositiu se situarà en un 2,6%, un índex que permetrà millorar els serveis i continuar amb els grans projectes de ciutat

Que pagui més qui més té i en benefici de tothom. Amb aquesta filosofia de redistribució de la riquesa, el govern municipal de Castelldefels va aprovar el passat 24 d'octubre les ordenances fiscals per al 2020, el conjunt d'impostos, taxes i preus públics que permeten a l'administració desplegar el seu ventall de serveis a la ciutadania. D'aquesta manera, l'Ajuntament augmentarà els seus ingressos , un increment que ha de repercutir en l'impuls de projectes de ciutat com la reforma de la C-245, la finalització de la rehabilitació del Castell, o el Pla de creació d'habitatge social. També permetrà la millora de serveis públics com ara la neteja dels carrers, el clavegueram o l'adequació dels equipaments ciutadans, per citar alguns exemples.
Aquest Govern aposta per destinar més recursos per seguir transformant la ciutat, per generar igualtat d'oportunitats i ajudar a aquelles persones que més ho necessiten, ha indicat l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda. L'increment dels ingressos permetrà atendre un projecte de progrés per créixer i donar un salt de qualitat dels serveis públics, ha subratllat Miranda.
Per poder assolir aquest objectiu de redistribució l'Ajuntament ha incidit en dos variables. D'una banda, amb l'increment de la pressió fiscal sobre grans empreses i grans propietaris. De l'altre, amb l'ampliació del catàleg de bonificacions a la quals podran acollir-se bona part de les famílies, comerços i petites i mitjanes empreses de la ciutat. Són unes ordenances fiscals ambicioses i innovadores a l'hora de gravar qui més té, ha assenyalat el regidor d'Hisenda, Jordi Vendrell.

Més impostos als bancs amb pisos buits
En el cas de l'increment de la pressió fiscal a grans empreses i grans propietaris, les ordenances fiscals contemplen un recàrrec del 30% de l'IBI als habitatges buits que siguin propietat de bancs dels coneguts com a grans tenidors (persones o societats que disposen de molts immobles). L'IBI també s'incrementa del 0,4 al 0,6 a les 30 empreses del municipi amb més capacitat econòmica (comerços que facturen per sobre d'1,5 milions i indústries amb un patrimoni superior a 1,5 milions).
En termes globals, l'increment impositiu se situarà en un 2,6%, un percentatge d'augment que l'Ajuntament considera raonable. En aquest sentit, el govern municipal ha subratllat que en el cas de l'IBI suposarà el primer increment real en 15 anys. En aquest sentit, el regidor d'Hisenda ha posat l'èmfasi en el fet que el rebut mitjà que paga un ciutadà de Castelldefels és inferior al de la majoria de poblacions de l'entorn de similars dimensions i característiques.
D'altra banda hi haurà molts col·lectius que podran beneficiar-se de bonificacions per reduir l'import dels seus impostos, com ara les famílies monoparentals o nombroses. Gaudiran d'una bonificació del 30% de la quota íntegra de l'IBI en el cas del lloguer d'habitatges amb renda limitada legalment. La instal·lació de plaques solars comportarà una bonificació del 90% en la taxa municipal que han de pagar els habitatges. El regidor d'Hisenda ha posat el focus en què aquestes ordenances han de servir per ajudar a les persones i col·lectius més desfavorits: “Quan una persona ha de fer esforços per arribar a finals de mes, potser necessita un ajut públic que no li arribarà si l'Ajuntament no es dota de prou recursos”, ha indicat Vendrell.

Bonificacions a les empreses que creïn llocs de treball
En el cas de les empreses, podran acollir-se a una bonificació del 50% de la seva quota tributària aquelles que creïn llocs de treball, i del 30% les que traslladin les seves instal·lacions a una àrea allunyada de les zones més poblades. El compromís amb la protecció mediambiental també serà premiat amb un 25% de reducció.



www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario