22/9/20

Movem en Comú Podem denuncia per prevaricació al govern en minoria de PSC i ERC de Castelldefels

                                        NOTA DE PREMSA

- PSC, ERC, Junts i la regidora trànsfuga aproven una nova configuració de les comissions informatives que vulnera els drets de representació, obtinguts per part de la ciutadania, del grup de Movem En Comú Podem

- L’alcaldessa Maria Miranda (PSC), va portar a aprovació la proposta contrariant les recomanacions dels serveis jurídics municipals, que adverteix que aquesta no s’ajusta a la legalitat per no ser proporcional i distorsionar les majories govern-oposició que emanen de la representació obtinguda en les darreres eleccions municipals.

22 de setembre.– Movem En Comú Podem ha presentat aquesta setmana una denúncia al Síndic de Greuges contra el govern de Maria Miranda per l’acord aprovat el passat 26 de maig sobre la composició de les comissions informatives. Segons Candela López “L’acord vulnera la llei: no respectant el principi de proporcionalitat, dóna la majoria a un govern que no la té i va aprovar-se malgrat els informes negatius dels serveis jurídics municipals, un fet que es va amagar a l’oposició durant el ple i que posa encara més de manifest que el govern de Miranda va actuar amb prevaricació.”

Després de la sortida de la regidora trànsfuga Ana Quesada, l’alcaldessa va proposar al ple l’aprovació d’una nova constitució de les comissions informatives, que són l’òrgan que debat i eleva les qüestions que es voten al Ple Municipal. Segons la nova configuració, el PP (8 regidors - 7.904 vots) té 3 representants, els mateixos que el PSC (6 regidors - 5.430 vots) i ERC (4 regidors - 4.290 vots) manté els seus 2 representants, mentre que Movem En Comú Podem (3 regidors - 4.330 vots) i tercera força del consistori, és l’única força que perd un representant i es queda amb 1, igual que Ciutadans (1 regidor - 1.777 vots) i Junts (1 regidor - 1.525 vots) i la regidora trànsfuga. L’acord va comptar amb el vot contrari de Movem En Comú Podem i l’abstenció de la resta de l’oposició (PP i Cs).

Abans del ple, els serveis jurídics de l’Ajuntament van emetre un informe advertint de la il·legalitat de la proposta per l’incompliment de la proporcionalitat i recomanava la seva modificació o bé retirar el punt de l’ordre del dia. La secretaria municipal també recomanava, que es respectessin les majories del Ple a les comissions. Així i tot, l’alcaldessa va ignorar aquestes advertències, portant a aprovació el punt, al ple municipal.

Movem En Comú Podem demana al Síndic de Greuges, que intercedeixi a fi que l'alcaldessa i l'equip de govern reconsiderin la composició de les comissions informatives. Consideren que l’Alcaldessa Maria Miranda hauria de portar a aprovació una proposta que permeti restablir els drets polítics de tots els grups municipals, respectant la proporcionalitat i les majories plenàries, complint amb la legalitat i amb les conclusions jurídiques plantejades pels serveis jurídics municipals. “Des de Movem En Comú Podem volem fer servir la nostra representació real per continuar sent útils a la ciutadania” -afirma López, portaveu del grup municipal, i continua- “en definitiva respectar la democràcia i la voluntat popular atorgada a les eleccions municipals per la ciutadania.”

No hay comentarios:

Publicar un comentario