17/12/11

Nou servei d'informació i assessorament sobre el deute hipotecari


Ofideute neix amb la voluntat d'orientar a les persones que tenen dificultats per pagar la hipoteca i estan en risc de perdre el seu domicili habitual

L'agència d'habitatge de la Generalitat de Catalunya té un nou servei d'orientació a les persones que tenen dificultats per pagar la hipoteca i estan en risc de perdre el seu domicili habitual. Aquest servei és diu Ofideute. L'objectiu principal d'Ofideute és evitar els desnonaments provocats per la falta de pagament dels crèdits hipotecaris.

Què és?
És un servei d'informació i assessorament adreçat a les famílies que no poden fer front al pagament dels préstecs hipotecaris i es troben, per aquesta causa, en risc de perdre el seu domicili habitual.
Com t'ajuda Ofideute?
Ofideute s'ofereix com a mediador entre la família i la entitat financera, per intentar trobar l'estratègia més vàlida per fer front al deute i evitar el desnonament.
Qui pot ser usuari d'Ofideute?
Els propietaris d'un únic habitatge que l'utilitzen com a habitatge principal i que no poden fer front a les quotes del préstec hipotecari obtingut per comprar-lo.
Què cal fer?
En el moment en què es preveuen els problemes per fer front a les quotes del préstec, cal parlar amb l'entitat financera (EEFF) per tal de negociar possibles solucions.
En cas de resposta negativa o de difícil compliment dels pactes proposats, podeu adreçar-vos a Ofideute perquè analitzi el vostre cas i faci de mediador amb l'entitat financera. (Cal demanar cita prèvia a través dels telèfons: 93.553.88.29 i 93.553.88.28 per tal que Ofideute us doni dia i hora de visita i us informi de la documentació que cal aportar). 
La informació mínima que cal presentar és:
·                 DNI o NIE dels titulars
·                 Escriptura de compra
·                 Escriptura del préstec
·                 Certificat de l'EEFF de l'estat del préstec actualitzat: quotes pendents, capital inicial, capital pendent, terminis del préstec, tipus d'interès actual i import de les quotes.
·                 Certificat de convivència
·                 Certificat d'ingressos actuals de tots els membres de la unitat familiar.

Si el deute ja és important i heu rebut avisos d'execució del deute:
- Demaneu assessorament legal al Servei d'Orientació Jurídica (SOJ) dels col·legis d'advocats (Tf. 93 422 15 45  de 9 a 14 hores).


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario