19/7/13

La nova zona blava i verda d'aparcament a la platja es posa en marxa el dilluns 22 de juliol

 

L'any passat, un total d'un milió i mig de persones van venir a la platja de Castelldefels, la més visitada de tot l'àrea metropolitana. Una gran part d'aquestes visites van arribar en cotxe
El 22 de juliol es posarà en marxa la nova zona blava/verda de la platja de Castelldefels. L'Ajuntament, amb l'objectiu de garantir l'aparcament (i de forma gratuïta) als veïns de Castelldefels, i de regularitzar el caos que suposa el pàrquing a la zona litoral, ha creat:
- 3.417 places d'aparcament de zona verda en segona línia de platja, fins l'autovia. Són places gratuïtes per als veïns que paguen el seu impost de circulació a la ciutat. Rebran una targeta identificativa al seu domicili (s'estan repartint des del 10 de juliol). Si no es paga l'impost de circulació al municipi, però paga l'IBI a Castelldefels, també pot adquirir per 40 euros anuals una targeta per aparcar a la zona verda.
-  1.399 places d'aparcament de zona blava a la primera línia de platja (passeig Marítim i carrer Ribera de Sant Pere). Els ingressos obtinguts redundaran en projectes per millorar la zona de la platja, un dels grans atractius turístics de Castelldefels, i la qualitat de vida dels nostres veïns.

Horaris de funcionament de la zona blava/verda:

ZONA A:
ESTIU (1 DE MAIG A 15 D'OCTUBRE) L'horari de la zona blava/verda serà de 10 a 20 hores, de dilluns a diumenge.
HIVERN (DEL 16 D'OCTUBRE AL 30 D'ABRIL) Aparcament gratuït els 7 dies de la setmana tant a la zona blava com a la zona verda

ZONA B:
(Franja compresa entre Passeig Marítim, els carrers Navegants i 4, fins el Passeig Marina)
HIVERN (16 D'OCTUBRE A 30 D'ABRIL): Es mantindrà la zona blava/verda operativa els caps de setmana i festius (en horari de 10 a 20 h) i vigílies de festius (de 16 a 20h).
ESTIU (1 DE MAIG A 15 D'OCTUBRE): La zona blava/verda funcionará de dilluns a diumenge, de 10 a 22h.

Les targetes per aparcar gratis a la zona verda per als veïns que paguen l'impost de circulació a Castelldefels s'estan repartint des del 10 de juliol. Si no es reben al seu domicili, poden dirigir-se a les oficines de l'empresa adjudicatària del servei, Valoriza.
Els titulars d'immobles (habitatge i local) que paguen l'IBI a la nostra ciutat, poden adquirir una targeta per 40 euros per aparcar a la zona verda per a un inquilí o familiar, sempre i quan el titular no tingui vehicle domiciliat a Castelldefels o es tracti d'un segon immoble.
Els veïns que no paguen impost de circulació al municipi, però sí l'IBI, poden adquirir la targeta per aparcar gratis a la zona verda per 40 euros a la Societat d'Aparcaments de Castelldefels (passatge de les Caramelles, 2).
Les persones que tenen cotxe de renting/leasing o empresa podran adquirir la targeta per 40 euros per aparcar gratis a la zona verda sempre i quan demostrin que són el conductor habitual i estiguin empadronats a Castelldefels.

Escoltar veïns i entitats per millorar el projecte
Des de l'anunci del projecte d'implantació de la nova zona blava/verda a la platja, l'Ajuntament ha escoltat els veïns, les entitats i associacions, per tal d'aconseguir el millor projecte per a Castelldefels.
Així, s'han contemplat algunes de les al·legacions presentades i s'han anat introduint canvis en l'ordenança, evitant greuges comparatius, buscant sempre el millor per a la nostra ciutat i els seus veïns.

Resposta als dubtes sobre la nova zona verda i blava d'aparcament a la platja de Castelldefels

+ INFO I DUBTES: Dirigir-se a les dues oficines de Valoriza, empresa adjudicatària del servei, situades al passatge de lesCaramelles, 2, I al carrer 6 cantonada passeig Marítim, 170.



La zona verda és gratis per als veïns que paguen 
el seu impost de circulació a Castelldefels

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario