19/7/13

NOTA DE PREMSA DEL PSC de CASTELLDEFELS, on s’oposa al pla de l’Ajuntament per implementar zones de pagament per estacionar en els barris de la platja

Es demana que s’aturi el projecte, que es faci un estudi de les necesitats d'aparcament i una proposta consensuada amb la ciutadania

El PSC s’oposa al pla de l’Ajuntament de Castelldefels per implementar zones de pagament per estacionar en els barris de la platja (zones blava i verda) perquè s’ha elaborat de manera caòtica, d’esquenes a la ciutadania i a les entitats, improvitzada i generant confusió i alarma entre la ciutadania. En resum, perquè és un pla que, en paraules del portaveu del Grup Socialista, Joan Sau és un autèntic desgavell en les formes i un autèntic desencert en el contingut”. 

És per això que els socialistes van demanar una vegada més ahir en el ple municipal -en què el govern municipal del PP, CiU i AVVIC va entrar per la via d’urgència una modificació de l’ordenança fiscal per introduir uns canvis en el projecte- la retirada del pla. Els socialistes demanen un estudi exhaustiu de les necessitats d’estacionament en la zona i que es faci una proposta amb tots els agents veïnals, socials i polítics implicats que aconsegueixi un gran consens i renegociar amb l’empresa perquè s’avingui a implementar-la.

El PSC ha donar suport a la plataforma ciutadana que s’oposa al projecte municipal i que ja ha recolllit més de 2.000 adhesions. Els socialistes coincideixen amb aquesta plataforma en assenyalar tres greus defectes del pla: un horari que va més enllà del que seria raonable, la discriminació en l’ús per a alguns col·lectius com els dels treballadors dels restaurants i comerços, i la incorrecta distribució de la zona verda (per a residents) i la zona blava.

Sobre aquest últim aspecte, Sau ha criticat l’absència d’un estudi previ “exhaustiu, rigorós i que abarqui un període ampl” on s’estudïin les necessitats d’aparcament a la platja, tant pel que fa als residents com als visitants, i durant diferents mesos de l’any. “No oblidem que Castelldefels és una població turística, on no té res a veure la situació de l’estiu amb la de l’hivern”.

El PSC, que adverteix que el nombre de places per a residents serà insuficient, considera que l’única motivació del govern municipal ha estat el benefici econòmic, sobretot per a l’empresa adjudicatària del servei, una empresa que ha fet ja diferents incompliments en els terminis i en no obrir la oficina d’informació.

Els socialistes han criticat que el govern municipal hagin presentat una proposta de modificació que és insuficient i, una vegada més, sense comptar amb ningú. “Perquè s’ha defugit aconseguir la complicitat necessària dels veïns per trobar una proposta consensuada? Perquè aquest menyspreu a tot el que sigui escoltar i parlar?”, s’ha preguntat Sau.

Suport a diferents mocions
D’altra banda, en el ple municipal celebrat ahir, el PSC va donar suport a mocions  en defensa del manteniment dels serveis i el personal actuals a l’hospital de Viladecans, de la iniciativa legislativa popular per la renda garantida de ciutadania, contra l’atur juvenil, de suport als clubs i entitats esportives catalanes davant l’acció d’inspecció de treball, i una moció per garantir la qualitat del servei de correus a Castelldefels.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario