19/7/13

Nota de Premsa de la Federació Comarcal d’ERC-Baix Llobregat i L’Hospitalet, en defensa el comerç de proximitat i demana compareixences al Parlament per l’Outlet de Viladecans


El Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana presenta una proposta de resolució a la Mesa del Parlament i demana les compareixences del Director General de Comerç, el Director de l’Institut Català del Sól i de l’Alcalde de Viladecans, a la Comissió d’Empresa i Ocupació, per tal d’explicar els procediments duts a terme al voltant del projecte Viladecans The Style Outlets.

Des d’Esquerra Republicana entenem que cal protegir el comerç de proximitat i cal apostar per un model econòmic comarcal que tingui la indústria en l'eix central. No podem continuar convertint la comarca en un centre logístic sense creació de valor afegit. S'ha de treballar per sortir de la crisi, pensant en el mitjà i llarg termini, aprenent dels errors del passat i protegint el patrimoni econòmic que tenim i els espais necessaris per al desenvolupament productiu i industrial, com són el parc agrari, la indústria i el teixit comercial urbà que ha caracteritzat històricament la comarca i que genera riquesa i llocs de treball al nostre territori.

Considerem que hi ha hagut sempre una majoria política al Parlament que ha apostat sempre pel comerç de proximitat com a model de país, una majoria que ha de tenir ben present quin és l’impacte que projectes com aquest té en el context territorial i comarcal immediat, i actuar en conseqüència i no en sentit contrari.

Per aquests motius, el Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya presenta la  següent proposta de resolució:
1. El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a
a. Dur a terme mesures reals i efectives en favor del comerç urbà de proximitat al Baix Llobregat, perquè són necessàries per mantenir l’aposta pel model català de comerç de proximitat i, si s’acaba duent a terme, per tal de contrarestar l’impacte negatiu que la implantació del Viladecans The Style Outlets pugui tenir sobre el teixit comercialFederació Comarcal d’ERC-Baix Llobregat i L’Hospitalet
b. Blindar el model de comerç de proximitat que ha definit aquest país, a través de la Llei reguladora de l’activitat de comerç, serveis i fires, establint mesures necessàries que impedeixin l’atorgament de llicències i la implantació de projectes que agredeixin el model de forma frontal.
c. Vetllar per la reserva d’espais per al desenvolupament productiu i industrial que genera riquesa i llocs de treball en el mig i llarg termini i, més concretament, fer que l’INCASOL destini els terrenys de Ca n’Alemany disponibles per a projectes industrials així com de recerca, desenvolupament i innovació en el sector industrial.
2. El Parlament de Catalunya, amb tot el respecte per l’autonomia municipal, demana a l’Ajuntament de Viladecans que reconsideri la implantació del Viladecans The Style Outlets i que tiri endavant mesures reals i efectives en favor del comerç urbà de proximitat i qualitat.
D’altra banda el Grup Parlamentari d’Esquerra demana les compareixences a la Comissió
d’Empresa i Ocupació, perquè considerem que cal avocar transparència a tot un procés que ha estat ple de confusions i contrainformacions, dels càrrecs següents:
- Senyor Josep Maria Recasens, Senyor Director General de Comerç
- Senyor Carles Ruiz, Il·lustríssim Alcalde de Viladecans
- Senyor Francesc Damià Calvet, Senyor Director de l’Institut Català del Sòl (INCASOL)
Amb la finalitat d’explicar els procediments duts a terme al voltant del projecte Viladecans The Style Outlets.

Atentament,
Oriol Bossa i Pradas
Secretari d’Imatge i Comunicació d’ERC-Baix Llobregat

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario