22/7/13

Resposta als dubtes sobre la nova zona verda i blava d'aparcament a la platja de Castelldefels



L'Ajuntament de Castelldefels respon als principals dubtes 
que estan plantejant els veïns de la ciutat

Els ciutadans i empreses que paguin l'impost de circulació 
a Castelldefels podran aparcar gratuïtament a la zona verda


On se situarà la zona blava?
Exactament, en el Passeig Marítim, i en els carrers Ribera de Sant Pere i Carme.

On es crearà la zona verda?
A partir de la segona línia de platja, fins a l'autovia C-31. Es tarà destinada a ús prioritari per a veïns de Castelldefels.

Quin període de l'any estaran operatives la zona blava i la zona verda?
Hi haurà dues zones diferents, amb períodes diferents.
ZONA A:
ESTIU (1 DE MAIG A 15 D'OCTUBRE)
L'horari de la zona blava/verda serà de 10 a 20 hores, de dilluns a diumenge.
HIVERN (DEL 16 D'OCTUBRE AL 30 D'ABRIL)
Aparcament gratuït els 7 dies de la setmana tant a la zona blava com a la zona verda
ZONA B:
(Franja compresa entre Passeig Marítim, els carrers Navegants i 4, fins el Passeig Marina)
HIVERN (16 D'OCTUBRE A 30 D'ABRIL): Es mantindrà la zona blava/verda operativa els caps de setmana i festius (en horari de 10 a 20h) i vigílies de festius (de 16 a 20h).
ESTIU (1 DE MAIG A 15 D'OCTUBRE): La zona blava/verda funcionará de dilluns a diumenge, de 10 a 22h.

Haurien de pagar els veïns de Castelldefels per aparcar en la platja?
L'aparcament a la ZONA VERDA serà gratuït per als veïns empadronats a Castelldefels que tinguin el vehicle inscrit a Castelldefels per a tributar per l'impost sobre vehicles de tracció mecànica i no tinguin deutes corresponents a aquest impost de 2012.
L'aparcament a la zona blava serà de pagament per a tots els usuaris de la platja.

Si no tributo per l'impost sobre vehicles de tracció mecànica a Castelldefels, i sóc veí empadronat a Castelldefels, hauré de pagar a la zona verda?
No, sempre que s'inscrigui el vehicle a Castelldefels per a tributar per aquest impost.

Què he de fer per a obtenir el distintiu que em permetrà aparcar gratuïtament a la zona verda?
Els ciutadans empadronats i les empreses residents a Castelldefels que tinguin el vehicle inscrit a Castelldefels per a tributar per l'impost sobre vehicles de tracció mecànica i no tinguin deutes deutes corresponents a aquest impost de 2012 rebran una targeta per correu ordinari en els seus domicilis entre el 10 i el 18 de juliol perquè la posin en un lloc visible del seu vehicle, sempre que es tracti de vehicles inscrits a Castelldefels a efectes de tributació de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica abans del 31/03/2013.
Si s'ha fet la inscripció del vehicle a efectes de tributació de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica a l'Oficina d'Atenció Ciutadana-ORGT amb posterioritat al 31/03/2013 però abans del 12/07/2013 contacteu, a partir del dia 15/07/2013, amb l'oficina de l'empresa municipal Societat d'Aparcaments de Castelldefels (Passatge de les Caramelles, 2).
Si feu el mateix tràmit a partir del 12/07/2013 se us lliurarà el corresponent justificant o acreditació  que haureu de lliurar a les oficines de l'empresa Valoriza (Passatge de les Caramelles, 2 bis, i Passeig Marítim, 170 cantonada Carrer 6) per a l'obtenció de la targeta a cost zero.
Per a altres incidències en la recepció de les targetes verdes poden adreçar-se a les oficines de l'empresa Valoriza (Passatge de les Caramelles, 2 bis, i Passeig Marítim, 170 cantonada Carrer 6).

Si no tributo per l'impost sobre vehicles de tracció mecànica a Castelldefels, però sí l'IBI, què he de fer per a obtenir la targeta per 40,00 € que em permetrà aparcar gratuïtament en la zona verda?
Si  ja esteu empadronats a Castelldefels, amb independència de que pagueu l'IBI, heu de inscriure el vostre vehicle al mateix municipi per a tributar per l'impost sobre vehicles de tracció mecànica i podreu aparcar gratuïtament, mitjançant l'obtenció de la targeta identificativa a cost zero. Per a realitzar aquest tràmit i obtenir el corresponent justificant us heu adreçar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana-ORGT.
Si no esteu empadronats i tributeu per IBI i no teniu deutes per aquest impost de 2012, podeu sol·licitar la targeta de 40,00 € en l'oficina de l'empresa municipal Societat d'Aparcaments de Castelldefels (Passatge de les Caramelles, 2).

Si estic empadronat a Castelldefels i  he inscrit el 2013 el meu vehicle al mateix municipi per a tributar per l'impost sobre vehicles de tracció mecànica, podré aparcar gratuïtament?
Sí. Dirigiu-vos a les oficines de Valoriza per a obtenir la targeta identificativa a cost zero.

Si visc de lloguer a Castelldefels i no  tributo ni per l'IBI ni per l'impost sobre vehicles de tracció mecànica en el municipi, podré aparcar gratuïtament?
Sí, sempre que  esteu empadronats a Castelldefels i inscribiu el el vostre vehicle al mateix municipi per a tributar per l'impost sobre vehicles de tracció mecànica a Castelldefels.
També, els titulars d'immobles (vivenda i local) que paguen l'IBI a la nostra ciutat, poden adquirir una targeta per 40 euros per aparcar a la zona verda per a un inquilí o familiar, sempre i quan el titular no tingui vehicle domiciliat a Castelldefels o es tracti d'un segon immoble.

Puc obtenir la targeta per 40,00 € que em permetrà aparcar gratuïtament a la zona verda si visc de lloguer temporal o vacacional a Castelldefels?
Sí, si el propietari de l'apartament de lloguer/apartament turístic no es resident a Castelldefels i no tingui deutes per IBI de 2012. Dit propietari pot demanar a la Societat d'Aparcament de Castelldefels (SAC) targetes de 40,00 €  i lliurar-les si vol posteriorment als seus clients/llogaters per facilitar-los l'aparcament gratuït a la zona verda.

Els vehicles d'empresa que tributin per l'impost sobre vehicles de tracció mecànica a Castelldefels, també tindran el distintiu per a aparcar gratuïtament en la zona verda?
Sí, si l'empresa és resident a Castelldefels.

Els vehicles d'empresa que no tributin per l'impost sobre vehicles de tracció mecànica a Castelldefels, però la seva empresa sí pagui l'IBI a la ciutat, podran aparcament gratuïtament a la zona verda?
Les empreses residents a Castelldefels podran aparcar gratuitament ala zona verda sempre que tinguin inscrit el seu vehicle aquí per a tributar per l'impost sobre vehicles de tracció mecànica.
Les empreses no residents a Castelldefels que tributin per IBI i no tinguin deutes per aquest impost de 2012 podran aparcar els seus vehicles a la zona verda només prèvia adquisició de la targeta de 40,00 €.

Què aconsegueix la ciutat amb aquesta regulació de l'aparcament de la platja?
D'una banda, regularitzar l'aparcament, un dels grans problemes de la nostra platja.
Els veïns tindran prioritaten l'accés als seus domicilis i es minimitzaran les molèsties que generen els vehicles que ocupen els seus accessos o els aparcaments incívicos de molts usuaris de la platja de Castelldefels (ocupació de guals, aparcaments damunt de la vorera, doble fila, etc.).
A més, es millorarà la mobilitat de tota la zona de la platja.
El cànon que pagarà l'empresa adjudicatària redundarà en nous projectes per a millorar la qualitat de vida en la ciutat.
I es dóna suport d'aquesta manera al sector de la restauració, hostaleria i comerç de la platja, un dels principals motors de l'economia de Castelldefels i que des de fa anys demanava una mesura d'aquest tipus.

Es generen nous llocs de treball a Castelldefels?
Si. Per a la gestió de tota aquesta nova regulació de l'aparcament en el litoral de Castelldefels es generaran, segons les previsions, al voltant de 60 nous llocs de treball en la nostra ciutat. La selecció de personal es farà de forma coordinada entre el Centre de Suport a l'Economia de Castelldefels La Guaita (93.635.25.75) i l'empresa adjudicatària del servei de zona blava i zona verda Valoriza Serveis Mediambientals S.A.

On puc obtenir més informació sobre l'ús d'aquestes noves zones verda i blava?
Totes les consultes al respecte de la implantació de la zona verda i blava a la platja, i de l'adquisició de targetes, poden adreçar-se a la Societat d'Aparcament de Castelldefels (SAC), situada al costat de l'Ajuntament (passatge de les Caramelles, 2) i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament.
A més, i com a projecte lligat a l'ús de les noves tecnologies respectuoses amb el medi ambient, es col·locaran dues pantalles informatives amb tecnologia led per a l'emissió contínua d'informació d'interès per al ciutadà (estat de l'aigua, previsions meteorològiques, mobilitat i transport públic, etc.).


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario