de presentació de la nova cuina de la familia
Monje
L’emblemàtic restaurant, amb una estrella
Michelin des de fa 40 anys, s’encarrega aquest any de la cuina
dels tres espais diferenciats de
la gran cita musical de la Costa Brava
Fins al 15 d’agost, el restaurant barceloní Via Veneto es trasllada a Cap
Roig per oferir alguns dels seus plats més emblemàtics, prenent el relleu del
Celler de Can Roca. L’escenari, l’espai gastronòmic dels Jardins de Cap Roig,
un entorn únic i amb unes vistes privilegiades sobre el mar.
El Via Veneto també oferirà sopars molt més informals a dos espais més del
Festival: la Plaça
del Castell, amb entrepans i snacks per als qui prefereixen picar alguna cosa
abans o després del concert, i l’espai privat per a patrocinadors i convidats
VIP al claustre del castell.
Cap Roig sempre ha apostat per l’alta gastronomia. Durant anys, va ser el
Celler de Can Roca l’encarregat de complementar el cartell musical amb una
oferta gastronòmica d’excepció. Aquest estiu, el Via Veneto, amb una estrella
Michelin des de 1975 i tres Sols Repsol, pren el relleu amb una proposta
temptadora. El passat dia 4, Elton John va inaugurar el festival, i completaran
el cartell grups com Pet Shop Boys, Placebo, James Blunt, Barbara
Hendricks o els catalans Els Amics de les Arts, La Iaia i Els Pets.
Restaurant
gastronòmic
El restaurant gastronòmic de Cap Roig servirà una selecció de la carta del
Via Veneto, sempre basada en productes de qualitat i de proximitat de l’Empordà:
el millor peix, musclos i gambes de la Llotja de Palamós, carn de Girona, i fruita i
verdura de pagesos locals. No hi faltaran plats emblemàtics del restaurant i
també s’hi servirà una selecció de vins de primer nivell. A més, s’adaptarà la
carta a un públic més familiar en concerts com el del Club Super 3.
Sopars
informals a la Plaça
del Castell
La barra de la Plaça
del Castell de Cap Roig servirà sopars informals però amb productes de primera
qualitat i de proximitat. S’hi podran degustar entrepans gastronòmics elaborats
amb anxoves de l’Escala, amb pernil 5 Jotas de Sánchez Romero, amb sobrassada
de Can Rovira (Els Casals) o una versió del hot dog amb botifarra de la Vall Fosca. També se
serviran tapes: gaspatxo, croquetes de pernil, mandonguilles amb sípia i les
clàssiques patates braves del Via Veneto. Com a colofó, una selecció de postres
del restaurant en un format més petit pensat per a aquest espai, on cada nit es
poden aplegar més d’un miler de persones per sopar a peu dret abans o després
dels concerts.
A la Plaça
del Castell també se servirà una selecció de vins de l’Empordà, que ha fet el
sumiller del Via Veneto i que és específica per a cada concert, caves Gramona i
còctels.
Via Veneto, un referent de la millor cuina del país
Premiat amb una estrella Michelin ininterrompudament des de fa 40 anys, el
Via Veneto és un dels restaurants més emblemàtics de Barcelona. Va obrir les
portes l’any 1967 i ha rebut la visita de personatges de renom, des de Richard
Nixon a Woody Allen, passant per Gabriel García-Márquez, Salvador Dalí o Joan
Miró. El seu disseny Belle
Époque, seguint la tradició
modernista de Barcelona, ja el fa mereixedor d’una visita. Però la seva carta i
la seva bodega, amb més de 10.000 referències, converteixen la visita en
obligada.
Al capdavant del Via Veneto hi ha José Monje, que va
començar al restaurant com a cambrer, per passar més tard a maître, director i
finalment propietari. Continuant la tasca del seu pare, Pere Monje dirigeix el
Via Veneto i atén als seus clients a diari. L’any 2013, va rebre el Premi al
Millor Cap de Sala.Cuatre dels plats que composaven el Menú gastronòmic de la presentació. (Fotos: La Prensa Magazine) |
No hay comentarios:
Publicar un comentario