10/7/14

El restaurant Via Veneto, cap de cartell gastronòmic del Festival de Cap Roig

El xef  Sergio Humada, un dels grans noms de la Nova Cuina Basca i el seu equip, varen preparar per al convidats, un espectacular i exquisit menú gastronòmic
amb plats de la cuina del Via Veneto barcelonès. (Foto La Prensa Magazine).

LA PRENSA MAGAZINE va assistir a la gala gastronòmica 
de presentació de la nova cuina de la familia Monje
  

L’emblemàtic restaurant, amb una estrella Michelin des de fa 40 anys, s’encarrega aquest any de la cuina dels tres espais diferenciats de la gran cita musical de la Costa Brava

Fins al 15 d’agost, el restaurant barceloní Via Veneto es trasllada a Cap Roig per oferir alguns dels seus plats més emblemàtics, prenent el relleu del Celler de Can Roca. L’escenari, l’espai gastronòmic dels Jardins de Cap Roig, un entorn únic i amb unes vistes privilegiades sobre el mar.
El Via Veneto també oferirà sopars molt més informals a dos espais més del Festival: la Plaça del Castell, amb entrepans i snacks per als qui prefereixen picar alguna cosa abans o després del concert, i l’espai privat per a patrocinadors i convidats VIP al claustre del castell.
Cap Roig sempre ha apostat per l’alta gastronomia. Durant anys, va ser el Celler de Can Roca l’encarregat de complementar el cartell musical amb una oferta gastronòmica d’excepció. Aquest estiu, el Via Veneto, amb una estrella Michelin des de 1975 i tres Sols Repsol, pren el relleu amb una proposta temptadora. El passat dia 4, Elton John va inaugurar el festival, i completaran el cartell grups com Pet Shop Boys, Placebo, James Blunt, Barbara Hendricks o els catalans Els Amics de les Arts, La Iaia i Els Pets.

Restaurant gastronòmic
El restaurant gastronòmic de Cap Roig servirà una selecció de la carta del Via Veneto, sempre basada en productes de qualitat i de proximitat de l’Empordà: el millor peix, musclos i gambes de la Llotja de Palamós, carn de Girona, i fruita i verdura de pagesos locals. No hi faltaran plats emblemàtics del restaurant i també s’hi servirà una selecció de vins de primer nivell. A més, s’adaptarà la carta a un públic més familiar en concerts com el del Club Super 3.

Sopars informals a la Plaça del Castell
La barra de la Plaça del Castell de Cap Roig servirà sopars informals però amb productes de primera qualitat i de proximitat. S’hi podran degustar entrepans gastronòmics elaborats amb anxoves de l’Escala, amb pernil 5 Jotas de Sánchez Romero, amb sobrassada de Can Rovira (Els Casals) o una versió del hot dog amb botifarra de la Vall Fosca. També se serviran tapes: gaspatxo, croquetes de pernil, mandonguilles amb sípia i les clàssiques patates braves del Via Veneto. Com a colofó, una selecció de postres del restaurant en un format més petit pensat per a aquest espai, on cada nit es poden aplegar més d’un miler de persones per sopar a peu dret abans o després dels concerts.
A la Plaça del Castell també se servirà una selecció de vins de l’Empordà, que ha fet el sumiller del Via Veneto i que és específica per a cada concert, caves Gramona i còctels.

Via Veneto, un referent de la millor cuina del país
Premiat amb una estrella Michelin ininterrompudament des de fa 40 anys, el Via Veneto és un dels restaurants més emblemàtics de Barcelona. Va obrir les portes l’any 1967 i ha rebut la visita de personatges de renom, des de Richard Nixon a Woody Allen, passant per Gabriel García-Márquez, Salvador Dalí o Joan Miró. El seu disseny Belle Époque, seguint la tradició modernista de Barcelona, ja el fa mereixedor d’una visita. Però la seva carta i la seva bodega, amb més de 10.000 referències, converteixen la visita en obligada.
Al capdavant del Via Veneto hi ha José Monje, que va començar al restaurant com a cambrer, per passar més tard a maître, director i finalment propietari. Continuant la tasca del seu pare, Pere Monje dirigeix el Via Veneto i atén als seus clients a diari. L’any 2013, va rebre el Premi al Millor Cap de Sala.




Cuatre dels plats que composaven
el Menú gastronòmic de la presentació.
(Fotos: La Prensa Magazine)

No hay comentarios:

Publicar un comentario